Post entry

Karo bio och två avtal?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det har hänt ganska mycket med Karo bio och dess forskning sedan ett år tillbaka då Eprotirome/statin-studien presenterades, men samtidigt har inget hänt värderingsmässigt om vi tittar på kursen sedan ett år. Aktien hade visserligen en topp på över 13kr i februari, men har sedan fallit tillbaka till runt 8kr.

Den största skillnaden i dag till förra året är att risken i bolaget som helhet har enligt mig fallit ganska kraftigt iom att forskningen nu har framgångsrikt gått framåt och att vi nu senast i Q2 rapporten fick positiva signaler för ett avtal för Eprotirome. Följande har hänt förutom alla positiva reaktioneroch resultat för Epro:

- lyckad Fas I för KB3305

- ERbeta programmet har kommit så långt att åtminstone en kandidat är färdig att utlicensieras, denna kandidat som vi har läst har även förärats att vara med på Windhovers lista över de 10 mest intressanta projekten att licensiera

- Merck har inte indikerat några konstigheter i sin Fas I med deras projekt och jag tolkar det som att Fas I nu äntligen har gått bra

Som motvikt kan vi ju dock ta upp att ett avtal för Eprotirome har dröjt längre än vad många av oss ägare har trott och även vissa analytiker, som Fahlén och Palin här på redeye. KARO själva har dock hela tiden hävdat att förhandlingar pågår och att de inte vill ge ut några prognoser på när ett avtal skulle kunna vara på plats. I Q2 rapporten valde dock VD till slut att säga att han trodde på Eprotirome på marknaden 2013 och att de nu hade gjort upp en fullständig kostnadsplan för Fas III, vilket för mig iaf indikerar positiva signaler.

Det intressanta i sammanhanget är dock jämförelsen med vad vi hade för situation för ett år sedan och i dag och sedan jämföra bolagsvärderingen. Är det en rimlig värdering tycker ni? Jag tycker att det är "farligt" lågt och kan mycket väl trigga ett uppköp av hela bolaget nu, då både ER-beta och Eprotirome har uttalade blockbusterpotentialer och samma gäller ju även KB3305. Jag skriver två avtal för KARO? Eller ska vi säga tre (plus lite smått o gott) för priset av en?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?