Post entry

Karo Bio och skillnaden mellan vänligt & fientligt bud

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Om resultaten som väntas för den sista studien är gynnsamma, vilka incitament har då ett BP att INTE lägga ett bud på bolaget? Om det förväntade värdet på Epro och partneravtalet är så mycket högre än börsens värdering, vilket flera har skrivit om här tidigare, varför skulle ett BP INTE köpa bolaget? Jag har svårt att se hur Karo skulle kunna värja sig. Alla aktier har lika rösträtt. Finns det något hajgift som jag har missat?

Fredagens slutkurs för dollarn var 6,82. Karos slutkurs var 6,80 och därmed precis under 1 USD. Detta är kanske en tillfällighet, men det kan ju också vara så att en aktör givit instruktioner om att kursen ska hållas på max 1 USD. I slutänden så handlar ju allt om vilken ersättning som aktieägarna erhåller och hur en potentiell köpare uppfattas. En riktad företrädesemission eller ett bud ser ju mer vänligt/mindre fientligt ut om budpremien är högre. Och så länge kursen hålls ner så blir premien relativt högre……..

Märkligt att intresset bland svenska institutioner är så lågt, men dom kanske avvaktar resultatet av studien?

Tacksam för synpunkter..........

Fortsatt trevlig helg

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?