Post entry

Karo Bio, marknadspotentialen stärks..

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Har nu kollat igenom presentationen som kommer göras på en rad internationella konferenser framöver med start i dag i Stockholm, och kan konstatera att det är helt fantastiska resultat som bolaget levererar även i denna studie, Eprotiromes marknadspotential växer nu kraftigt. Jag känner mig nu helt trygg med att ett av de störta samarbetsavtalen i historien inom området kommer tecknas. Marknaden verkar lite vilsen i att tyda resultaten men det kommer.. Vi kunde redan se potentialen till detta när aktien noterades under 5:-, det hela tar helt enkelt tid för marknaden att smälta och förstå.
Bolaget har lyckats utveckla en enormt komplicerad substans som kommer kunna konkurrera/samt verka effektivt tillsammans med de mest sålda läkemedlen på värlsmarknaden. En del saker i de specificerande presentationen är värda att speciellt notera..

#1 Bolaget indikerar nu att det inte kommer finnas behov av en outcomestudie i Fas III för kombinationen med statiner vilket gör att det sparas ca 2 år i utvecklingsskede och en lansering kan nu troligen ske 2011. Det gynnar dessutom bolaget i avtalsförhandlingarna eftersom stora kostnader sparas, samt ev framtida vinster tidigareläggs. Alltså ett orosmoln borta. Bolaget ger med detta signal om att man med de redan presenterade goda resultaten mer än väl kommer kunna möta FDAs krav som ju dessutom nu är mkt tuffa med tanke på den senaste turbulensen orsakad av bl a den sk SEAS studien.

#2 Vi får nu bekräftat att ingen toxologisk leverpåverkan har noterats detta per definition i relation med FDAs krav.

#3 Ytterst osannolikt med någon toxologisk påverkan fortsättningsvis med tanke på de mkt låga doser som kan ges med bibehållen mkt god effekt, detta bekräftas och stöds dessutom nu av en oberoende rådgivande kommitté. Jag menar att detta i princip så gott som utesluter det största riskmomentet i den kommande fas IIIan.
Den måttliga höjningen av ALT samt AST (levertransaminaser), har även nu som i den tidigare studien registrerats i ett fåtal patienter men är godartad.

#4 Den helt unika effektprofilen bekräftas även i denna studie, man bekräftar också de positiva effekter som noterats i tidigare prekliniska försök med hänseende till potential särskilt mot T2D men också som viktminskningspreparat.

Förutom Eprotirome flaggar också bolaget för kommande nyhetsflöde gällande diabetesprojektet samt i Erbetaprojektet..

M v h

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?