Post entry

Karo bio - Marknaden kräver klarhet !

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Förtroende kollaps. Så kan man sammanfatta situationen med Karo bios kommunikation mot marknaden. När en VD i sitt försök att lugna marknaden får till stånd en fullskalig panik, borde även styrelsen reagera huruvida man går otakt med handen som föder en.

Jag är medveten att förväntningarna i Karos fall är/var extremt uppskruvade, men detta kan inte ha varit en hemlighet för bolagets ledning. Jag bortser nu från medicinska/vetenskapliga aspekter utan fokuserar mig främst på förtroendet mellan bolaget och den förbryllade marknaden.

Det är säkerligen en delikat uppgift att ge marknaden precisa besked om komplicerade avtalsprocesser och regulatoriska krav från myndigheterna, men att helt låta “externa experter” spekulera om avtalens tidpunkt och storlek, bygger bara på orimliga förväntningar där utrymmet för förseningar ligger långt bak i prioritet. Bolaget har informerat på sitt sätt, vid flera olika tidpunkt om olika aspekter i den pågående processen, men helhetsbilden som marknaden fått - varvat med externa experters åsikter - blir ett lapptäcke med stora hål.

Om bolaget var “Bosses” privata angelägenhet vore det i sin ordning, men nu har man vänt sig mot marknaden för få pengar, och detta medför också skyldigheter om relevant lägesbeskrivning. Om detta uteblir, blir resultaten förtroendekris där vi befinner oss idag.

Onödigt att här beskriva vad detta medför i förlängningen. Det kan vi alla räkna ut.

För att undvika att “klyftan” växer, för det här kan man inte tiga ihjäl, måste relevant information komma från bolaget, och det snarast. Kanske en lägesbeskrivning där bolagets framsteg i forskning beskrivs, men också strategin mot färdig läkemedel. Bolagets avsikter och även en “fjädrande” tidsplan bör framgå, men tyngdpunkten måste ligga i att vem som helst som tar del av skriften förstår helhetsbilden och nuläget.

Bolaget har ju en hemsida som uppdateras hopplöst långsamt i efterhand, föga till hjälp för undrande investerare som den är avsett för.

Tystnaden från bolagets sida tolkas av många som att spekulationerna är ungefär rätt, skutan har tappat rodret och kaptenen är lindrigt nykter..

I många mindre bolag lider man dessutom av “seriositet ångest” och har svårt att bedöma i vilket läge man skall informera och hur mycket. Gäller speciellt bioteknik, där man i många fall låter spekulationerna driva kursen, men är nöjd om den går uppåt. Men att bara försöka ignorera dagens läge i Karobio skulle vara högst oseriöst mot dess aktieägare.

Bolaget riskerar då att hamna i samma läge som Epicept där finansieringen fått märkliga turer, och trots avtal, återvänder inte seriösa investerare tillbaka..

PS. min nya profilbild illustrerar enbart distansen till mig själv, den har inget med verkliga förhållanden eller läggning att göra, bara en sen natt i NY..

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?