Post entry

Karo Bio: Låg värdering & stor potential gör aktien intressant

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Karo Bio är ett läkemedels bolag som många småsparare förlorat stora pengar på. Aktien har varit en av flera lifescience aktier som fallit mest de senaste åren. Företaget har de senaste åren vänt den negativa utvecklingen till något bra samt bytt VD. I sin projekt portfölj har företaget flera lovande projekt och kan utgöra en intressant aktie med potentiell hög avkastning.

Karo Bio var en riktig populär småsparar aktie för några år sedan när de hade det lovande läkemedlet Eprotirome i fas3. Testet visade att vid djurförsök så var resultaten inte lovande och aktien slaktades, hundratals miljoner hade satsats då på läkemedlet.

Den andra kallduschen blev när det egna kapitalet understeg det registrerade aktiekapitalet och aktien slaktades på nytt.

Totalt har aktien tills förra året rasat ca -95 %.

Ledningen bestämde då att bolaget måste genomgå ett stålbad och blev tvungen att kapa kostnaderna. Ledningen blev sedan tvungen att genomföra en liten nyemission för att täcka kostnaderna.

Nyemissionen i höstas tecknades inte fullt ut vilket också blev en kortsiktig negativ trigger för aktien.

Senaste året har företaget bantat kostnaderna rejält, man har bra cash i kassan. Samt fått ekonomisk utdelning från milestones och olika bidrag sk. mjuka pengar.

Samtidigt har man minskat risken i bolaget igenom att ha flera olika långt framskridna projekt. Skillnaden mot förr då bolaget nästan gjorde konkurs på Eprotirome. Det ska inte återupprepas enligt VD.

VD har också klartgjort att en NE är inte aktuell framöver.

Flera detaljerade blogg inlägg på RedEye om KaroBio har skrivits av insatta skribenter.

En intressant analys är Karo Bio -Mångdubblare vid avtal.

Analysen "Mångdubblare vid avtal" går igenom bolaget noggrant och är intressant.

Samt KaroBio närmar sig avtal.

KaroBio -Genombrott MS?

Spekulativt Köp: KaroBio?

Karo Bio: I täten inom MS-Forskningen

Det som är potentialen i Karo är dess olika projekt framgångsrika projekt inom nukleära receptorer.

Det mest lovande är MS forskningen inom ERbeta. Där bolaget fick internationell mycket bra respons på den forskning som KAROBIO har.

Karo Bio:s VD Per Bengtsson skrev så här på sinVD blogg:

"

Några reflektioner från ECTRIMS

den 7 oktober 2013 15:09 av Per Bengtsson

Nyss hemkommen från den stora MS-konferensen ECTRIMS i Köpenhamn tänkte jag summera mina intryck.

För det första var det tydligt att branschen söker nya MS-läkemedel som verkar genom att ”reparera och skydda”. Det är dessa övergripande principer som är fokus, vilket bevisas av att det är så de flesta projekt positioneras idag. Dessa principer skiljer sig från dagens MS-läkemedel som ju verkar genom att hämma inflammationen. Vid årets ECTRIMS var det tydligt att man söker kompletteringar till denna historiskt dominerande behandlingsprincip. Som ni säkert känner till, är vårt ERbeta-projekt för MS helt inriktat på att reparera och skydda vilket ligger helt i linje med vad som nu efterfrågas. Det är också tydligt att man ser det potentiella värdet av att använda denna princip redan i tidiga behandlingsfaser av MS-sjukdomen.

Det andra är att vi fick mycket fin respons på de resultat vi presenterade på kongressen tillsammans med forskare ifrån UCLA. Data visar att ERbeta skyddar hjärnan och stimulerar reparationen av de skadade myelinskikten som omger nervtrådarna.

Sammanfattningsvis är mitt intryck är att flera stora aktörer riktar in sig mot behandlingsprinciper som liknar det vi utvecklar och att vårt projekt är attraktivt och står sig väl i konkurrensen med andra.

Per Bengtsson

"

Han uttalade sig mycket vågat för ett börsnoterat bolag. Om man gör ett så starkt uttalande så har VD Per belägg för det. Det bör vi höra mer om via PM.

Andra framgångsrika projekt är samarbetet med Pfizer som förlängdes nyligen till slutet av 2014. Det kan ge flera hundra miljoner kronor i royalties åt Karo.

Även inom Fibros har man intressant forskning där man slutit nyligen samarbetsavtal med 4D Science.

Dessa är några av totalt 5-6 projekt där Karo har spjutspetskompetens. Börsvärdet på endast 200 miljoner för all detta är tämligen lågt. Det visade ledningen i KaroBio när de tankade aktier i höstas. Trots det har inte mycket hänt med kursen.

Framtida triggers är avtal och stöd inom Karos forskningsportfölj från andra läkemedels bolag. Under Q3 har fyra PM om bidrag, ersättningar och mindre avtal trillat in. Så mycket är på gång.

Varför man bör köpa aktien!

-KaroBios tidigare genomförda stålbad.

-Minskade kostnader, samt utspridd risk.

-Bra likviditet.

-Lågt börsvärde.

-Projekt som har väldigt fina möjligheter.

-Positiv ledning.

Alla intryck jag fått från bolag är positiva. Jag tror KaroBio kommer sticka, frågan är när. Det gäller att köpa och ligga lång.

Nu tror jag inte att man behöver ligga så värst länge i aktien. Jag tror att mycket är på gång i närtid.

Kring rapporten som kommer Fre 25/10 bör aktiemarknaden uppdateras inför en mängd nyheter.

I Aktiespararnas börs SM så är Karo Bio en populär aktie.

Starkt Köp rekar jag!

Väl mött!

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?