Post entry

Karo Bio kommer sannolikt att signa avtal för HeFH i Indien och ansvarar för fas 3 i Europa

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag uppdaterade Karo Bio sin företagspresentation på hemsidan och där finns det en hel del matnyttig ny information. http://karobio.se/upload/presentations/Karo%20Bio%20Corporate%20Presentation%20August%202010.pdf

Först och främst framstår det numera för mig som väldigt tydligt att man har som mål att ta Eprotirome för HeFH hela vägen till marknaden på egen hand. Detta har man också redan tidigare givit tydliga signaler. I presentationen kan man läsa:

"In 2010, extended development ambitions to build further value by taking projects through phase III trials for niche indications"

"Bring selected niche drugs through the development process and to the market"

"For broad indications, continue to seek collaborations and out-licensing opportunities"

Detta är egentligen inget nytt men jag tycker man är mer tydlig med sina ambitioner än tidigare. Sannolikt beror detta på att man i sina förhandlingar börjar närma sig ett avslut och har en klarare bild av framtiden nu.

Karo Bio har också sedan tidigare indikerat att fas 3-studien kan se ut på flera olika sätt. Fredrik beskrev olika scenarios där Karo Bio antingen ansvarar för fas 3 på egen hand, där man samarbetar med en partner eller där partner tar allt ansvar själv. Man har även indikerat att fas 3-studien kan genomföras delvis i Indien. Även i denna fråga är man nu mycket mer tydlig än tidigare.

På sida 21 kan man utläsa att Karo Bio har som mål att skicka in en ansökan (CTA) för klinisk prövning på HeFH i Europa ( 625 patienter) kring årsskiftet och att man siktar på en CTA för HeFH High Risk strax innan sommaren 2011. Inom parantes läser man "Indien?". På sida 24 kan man också läsa namnen på de opinionsbildare som man har knutit till bolaget och noterar då bl.a.:

"Shenaz Khaleeli, Pharmaleaf India Private Limited, Indien" - regulatory consultant.

Det står alltså numera tämligen klart för mig att Karo Bio är på väg att sluta ett avtal med en partner som skall ansvara för fas 3-studien i Indien, sannolikt Zydus Cadilla, medan företaget själva kommer att ansvara för att fas 3-studien genomförs i Europa. På detta sätt kommer man att få en upfront som kommer att kunna finansiera hela, eller delar, av fas 3-studien i Europa samtidigt som man behåller alla intäkter för Eprotirome mot HeFH i Europa. Man får så klart också royalties på försäljningen i Indien och kanske även i Kina, Korea, Östeuropa och Sydamerika.

Beroende på hur stor upfronten blir kan det bli aktuellt med en riktad nyemission.

Detta scenario känns idag som ganska solklart och jag ser med spänning fram emot hur man knyter ihop säcken här nu under hösten!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?