Post entry

Karo Bio, kommenterar bolagets uppdaterade status.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det bolaget kommunicerar under dagen i dag är;

A Bolaget har nu nominerat en CD inom ramen för sitt ER-beta projekt. Det är denna CD som kommer presenteras i Chicago nu i kväll vid det mkt stora neurosciencemötet. Resultaten som presenteras är extremt intressanta och jag redogör för en sammanfattning av dessa i en tidigare blogg. Projektet har även blivit nominerat av Windhover som ett av de 10 intressantaste projekten i världen inom neurovetenskap tillgänglig för partner där man gör en presentation i November. Observera att forskningsområdet är extremt stort och att bolaget uppger att man är igång med partnersamtal.

B Man uppger att man startar en kompletterande fas I studie för Eprotirome, vilket får marknaden mkt osäker beträffande när data kan vara på plats för att få till stånd ett partneravtal. Vad marknaden (d v s de många mindre aktieägare som dominerar ägarstrukturen i bolaget), då inte vet är att man redan för en månad sedan kommunicerade detta vid en kapitalmarknadsdag vars presentation offentliggjorts, samt att aktien då reagerade mycket positivt.

Den studie som åsyftas är en av de kompletterande säkerhetsstudier som man gör för att underlätta avtalsprocessen samt processen med FDA. STUDIEN är den bioekvivalensstudie (görs under en IND) som man talade kring i början på september. Den är då kopplad till formuleringen av den finaltablett man förbättrat för fas III programmet. Att man tagit fram en färdig fas III tablett kan komma att spara mkt tid, men man behöver naturligtvis bekräfta att effekten är precis densamma som tidigare tablett, då gör man denna typen av studie vilket är en standard procedure. Att denna studie skulle vara ngt som är avgörande för att signa ett partneravtal tror jag inte alls. Mer av vikt blir då de övriga säkerhetsstudier som inte ännu rapporterats, en av dessa är en s k massbalansstudie som troligen är klar inom kort. Studien kommer ge en bild av nettoeffekten för de kemiska/biologiska processer som aktiveras då man ger Eprotirome, i detta fallet effekterna kring reaktionsprodukten KB42899 , men primärt att produkten inte uppstår. Man har redan i tidigare studier visat att reaktionsprodukten inte uppstår samt att OM den skulle uppstå, att den är ofarlig, dessa sistnämnda är alldeles nyligen genomförda i prekliniska studier. Att restämnen, eller metaboliter bildas då läkemedel bryts ned i kroppen är inte alls ovanligt då det handlar om mkt komplicerade kemiska/biologiska processer, men som sagt där man menar att man redan påvisat att produkten inte uppstår, samt att man visat att den är ofarlig i det fall den skulle uppstå. Bland övriga studier som är nödvändiga inför godkännande av fas III programmet som ännu inte kommunicerats märks den ena av de två cancerstudier som man måste göra i två olika djurslag. Denna är med all sannolikhet avslutad och ren men har inte kommunicerats ännu, troligen väljer man att kommunicera alla dessa studier till marknaden samtidigt, men naturligtvis får partnerkandidaterna del av all information.

C Den sista informationen från bolaget i dag rör KB3305, diabetesprojektet. Där man uppger att man låter projektet vila men önskar en licenstagare av det. Det är i linje med tidigare signaler och känns rätt eftersom det är just inom diabetes som FDA höjt kraven de senaste åren och det är onödigt att ta större kostnader internt för det projektet, även om det visat mycket lovande data, då ER-beta plattformen seglat upp som en extremt intressant plattform för prövningar mot ett flertal nya indikationer. uttalandet om 3305 tror jag mottogs neutralt av marknaden. del av markinaden kanske tolkar detta som om man ger upp projektet, men bolaget menar att resultaten fr fas I ger mkt bra grund för vidare studier så det rör sig snarare som sagt om en prioritering mot ER-beta samt som de säger vidare utredning mot andra indikationer eftersom substansen visat sig ha ett mkt brett effektspektrum.

Dagens kraftiga rörelser är kopplat till en mycket svag ägarstruktur som skapar oro så fort mindre aktieägare har svårt att tyda vad bolaget kommunicerar. På denna punkt har man misslyckats, inget bolag mår bra av att ha instabilitet i sitt börsvärde eller av att sakna en rimlig relation mellan b v och nuvärde.

MISSRELATIONEN ger i dag flera internationella läkemedelsbolag en invit att lägga ett fientligt bud på bolaget.

Ingenting överhuvudtaget pekar på att bolaget skulle misslyckas med att signa ett globalt fördelaktigt avtal för Eprotirome, tvärtom har det senaste årets händelser både internt och externt stärkt Eprotiromes förutsättningar. De händelserna gör mig dessutom lugn för att bolaget kommer hitta lämpliga finansieringslösningar framöver. Trots detta så är det en oro för emission som är en delförklaring i de senaste dagarnas negativa rörelser. och vi får se framgent vad bolegt har för planer om saken, klart är att man behöver klargöra kring finansieringen under detta kvartalet men att det finns flera möjliga vägar, några av dessa styr dock inte KB själva över. Till dagens pris är det inte mycket som är inprisat rörande FoU portföljen samt finansiella risker och en lyckad emission skulle troligen ironiskt nog kunna dubbla dagens börsvärde. Det som skulle motivera ett b v i nivå med dagens är snarare ett misslyckande för Eprotirome.

Senare i veckan kommer bolaget att rapportera q3, det finns troligen orsak att återkomma i ämnet då eftersom bolagets finansiella situation orättvist tycks överskugga hela verksamheten nu, men räknar inte med något oväntat vid denna.

M v h

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?