Post entry

Karo Bio, kommande värdedrivare.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Mycket positiva rörelser nu i Karo Bio- aktien. Mönstret indikerar att saker och ting är på gång och med tanke på att aktien är populär för en bred grupp finns det kanske anledning att ge en förenklad bild av nuvarande läge och förväntade nyheter. Den senaste tidens rörelser känns mer än väl motiverade mot bakgrund av nedanstående.

# Eprotirome förhandlingar i slutskede, jag tror mycket väl att vi kan få ett avslut inom någon månad. Hur avtalet kommer se ut är spekulationer men jämförbara avtal inom segmentet samt marknadsläge för befintliga preparat talar för ett avtal i storlek BUSD + royalty om vi pratar globala rättigheter. Statusen i de pågående förhandlningarna innebär att tidpunkten för ett ev bud på hela bolaget är fr o m just nu, troliga slutkandidater är några av de största läkemedelsbolagen med befintliga etablerade preparat i marknad. Värderingen f n ska ses mot storleken på det avtal som man nu förhandlar kring, eller i förhållande till ett ev bud på bolaget där en mkt stor premie är trolig, med tanke på intresset för substansen samt marknadsläget för de befintliga preparaten.

# Resultaten från den sista delstudien gällande 3305 bör kommuniceras när som helst, jag ser egentligen det hela som en försening nu, vilket också förstärker bilden av att all fokus nu ligger på förhandlingarna Eprotirome och att man nu är i ett mkt känsligt skede i processen. Jag resonerar lite extra kring projektet nedan samt kring en enklare riskbedömning inför kommande rapportering.

# Detaljerade data över kombinationsresultaten Epro/statin genom publikation i ansedd tidskrift. En publikation har störst betydelse på det vetenskapliga planet i detta skedet. Fullständiga data har delgivits de intressenter som förhandlingar förs med under sekretess.

# En av de viktigare kommande värdedrivarna för Eprotirome förutom ett partnerskap framöver blir det "end of phase II" möte som kommer hållas med FDA. initiala samtal har redan påbörjats och detta möte kommer med största sannolikhet hållas med partner på plats. Vid detta möte kommer upplägget för fas III diskuteras och ger en signal av FDAs hållning och syn på substansen samt då det upplägg som man kommer göra av fas III. Med tanke på de signaler vi redan får nu från Karo baserat på de initiala samtalen ser det mkt bra ut..

# Övriga värdedrivare framöver kan egentligen röra alla projekt men fokus på ;

Val av läkemedelskandidat i det interna ER beta projektet

Uppstart av en fas II studie för 3305 mot en större grupp T2D patienter.

En viktig värdedrivare so vi redan fått mitt i all turbulens är att Merck startat upp kliniska prövningar för sin nya kandidatsubstans inom kvinnosjukdomar.

Intressant blir också uppdateringar rörande det extremt intressanta interna ERbeta projektet samt samarbetet med Zydus.

Ev riskmoment för aktien kortsiktigt rör troligen diabetesprojektet 3305 eftersom vi står inför avrapportering av studiedata. Projektet är en viktig del av den kliniska portföljen. En rad parametrar talar dock för positivt utfall. Stark effektprofil med lågdos är påvisad redan i prekliniska modeller samt en bra utfall i de första dosvalstudierna gällande säkerheten. Det amerikanska bolaget Incyte har en liknande substans i tidigare utvskede, men som bekräftar effektbilden.Substansen är dessutom mkt månfacetterad där vi också ser bonuseffekter på t ex sänkta TGvärden, vilket kan vara en viktig parameter för vissa diabetesgrupper. Gällande den större studie som vi sedan kan förvänta oss så är min tro, uppstart av en singelterapistudie samt en kombinationsstudie tillsammans med metformin som är ett s k biguanindderivat, som verkar glukossänkande och som är det mest sålda preparatet/vanligaste framförallt till överviktiga samt i kombination med insulin eller med insulinstimulerande mläkemedel till T2S patienter, vid en kombinationsbehandling med metformin kan troligen vissa biverkningar undvikas såsom laktatacidos(störning av mjölksyrabalansen), som är en allvarlig komplikation för metformin. En annan vinst är naturligtvis adderande effekt av glukossänkning som tillsammans med övriga tilläggseffekter som triglyceridsänkning samt LDL sänkning kan komma att verka som en stor konkurrensfördel. De planerade större studierna kommer bli möjliga att genomföras med hjälp av kapitaltillskott från att avtal för Eprotirome och kommer innebära möjlighet till större värden i diabetesprojektet innan även det utlicensieras. Projektet är mkt intressant och vid ett uppköpsscenario kommer troligen 3305 kunna värderas högt, känns mkt bra att man valde tre initiala mindre studier för projektet som kan påvisa stora värden för projektet i detta stadiet.

M v h

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?