Post entry

Karo Bio - jag kliver av tåget

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag vet att det skrivs mycket om Karo just nu, jag beklagar om jag bidrar med till att späda ut floden. Jag tänkte bara delge mina tankar utifall att någon är intresserad. Låt mig börja med att etablera lite basfakta:

- Jag har ägt Karo Bio-aktier i olika stora poster under våren.

- Jag har tjänat pengar på min placering och är nöjd med avkastningen.

- Jag hävdar inte att jag har någon som helst expertis inom biotech.

Som ni då kanske förstår är jag inte någon person som hatar bolaget eller som tycker att folk som äger aktier i det är idioter. Däremot tror jag att det nu finns anledning att sälja.

Så vitt jag kan se finns det en huvudsaklig positiv trigger för Karo som alla investerare väntar på - ett partneravtal för Eprotirome. Så länge avtalet inte kommer tror jag att det finns nedsida i bolaget. Som vi alla vet yttrade sig VD Per Olof Wallström nyligen på ett föga förtroendeingivande vis om avtalsförhandlingarna. Mitt val att överge mitt innehav har inget att göra med de senaste dagarnas kritiska bloggar och allt att göra med VD:s uttalande.

Vi har väntat på avtal ett tag nu. Själv drar jag mig till minnes Redeyes egen Company Report av Karo Bio, där man var positiv till aktien och förutsåg 15-20 kronor vid avtal och 30 kronor vid uppköp. Man sade dock också, och jag citerar:

"Viktigt att poängtera är att aktien i stor utsträckning står och faller med bolagets förmåga att teckna ett avtal kring eprotirome. Skulle Karo Bio misslyckas med detta av någon orsak är en nyemission att vänta, vilket kan bli svårt med nuvarande ägarstruktur. Skulle ett avtal inte vara i hamn innan första kvartalets utgång börjar säkert marknaden ana oråd, vilket kan komma att pressa kursen."

"Första kvartalets utgång" kom och gick, men två månader senare har marknaden fortfarande inte anat särskilt mycket oråd. Jag är rädd att det nu kan komma att vända. Jag är inte fylld med misstroende mot bolagets ledning, men det är ju just därför jag väljer att ta VD på hans ord. Om han säger att det kommer ta tid att få avtalet på plats så kommer det inte att vara klart det här kvartalet, och förmodligen inte nästa heller. Långbänken blir längre, och det är fråga värt hur länge bolagets kassa räcker.

Mot bakgrund av detta har jag sålt av mitt innehav. Kanske är det ett katastrofalt misstag, men jag tror att det finns bättre möjligheter på marknaden. Kanske kommer jag till och med tillbaka om några månader om caset ser bättre ut då. Det enda jag ångrar är förstås att jag inte sålde över 12 kr när chansen gavs, då hade man kunnat skratta hela vägen till banken.

Lycka till alla ni som ligger kvar!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?