Post entry

KARO BIO - i väntans tider

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Min andra blogg på Redeye. Tack för att du läser.

För er som äger eller bevakar Karo har det knappast gått obemärkt förbi att kursen i Karo Bio fallit ihop från toppen på 13 sek till nu 7,85 SEK, dvs i direkt paritet med nivån efter tillkännagivandet av fas2-resultaten i kombination med statiner. Sedan dess har mera positiva nyheter tillkännagivits marknaden men likväl är kursen på samma nivå. Emellanåt roar jag mig med att läsa på Avanza och diBS - de inlägg som handlar om bl a Karo Bio och finner dialogen både intressant och "intressant". Vad menar jag då med detta?

En väldigt intressant iaktagelse är debatten om Per Olof W:s vara eller inte vara. Här finns det tydligt två läger - ett som anser att PO är en seriös vd som ärligt tillkännager marknaden den status som råder och absolut inte vill vilseleda och att detta är vad han skall göra. Det andra "lägret" menar att mannen är fullkomligt värdelös i sin kommunikation och att han är skulden till kräftgången sett till kursen. Dock verkar båda lägrena vara överens om att Karo som bolag har stor potential samt att positivt avslut är att vänta framöver. Så överens ang bolagets potential men fullständigt olika syn på POs profil....

Ok....personligen tror jag att sanningen ligger mitt emellan likt en svensk diplomat....enligt:

(1) Att PO skulle vara värdelös tror jag inte på då bolaget trots allt har levererat en mkt intressant portfölj samt blivit inbjudna vid ACC i Orlando. Detta är stort och inte förbehållet vilka som helst.

(2) PO har nog färskt i minnet den deal som sprack med BMS under 2007 och vill vara extremt försiktig för att Karo Bio inte skall utstå samma kritik. Detta gör honom försiktig, mkt försiktig.

(3) Det är nog uppenbart för alla att PO inte vill blåsa upp en ballong på tomt prat utan leverera först och snacka senare. Detta är ngt vi alla borde uppskatta.

Nu dock till den kritik som jag menar "anti-PO"-lägret har en poäng i.

Att vara VD i ett bolag är associerat med en hel del ansvar och uppdragen spänner från att tala med personal om vardagliga ting, planera framtida strategier och implementera dessa etc - dvs ett brett spektrum av uppgifter där VD "personifierar" bolaget utåt. Det är just denna biten som jag anser att PO sviktar i - PO trivs enligt mitt tycke inte om att stå på scen och han döljer detta dåligt.

Tillägg 24 juni: denna egenskap, scenoförmåga kan vi kalla den för enkelhetens skull, har effektivt tjänat till att få majoriteten av marknadens intressenter att avvakta köp och därmed har säljarna totalt tagit över då POs senaste framförande tolkades som att avtal dröjer på obestämd tid då inte ens 09 upprepades. Detta spädde på osäkerheten och kursfallet blev ett faktum. Så nog har "anti-PO"-falangen en poäng i att PO inte kan skapa ett intresse för KB under interimsperioden.

Förändrar detta Karos utsikter att lyckas som bolag då? Nej, absolut inte. En potentiell partner struntar högaktigt i om PO hade talat om vädret eller om vad han åt till frukost. En potentiell partner ser PO som en företrädare till ett bolag som kanske besitter ngt som de vill åt och även om de tycker att han är en torrboll så vill de förhandla med Karo BIo. Money talks and bullshit walks som det heter. Nu är det dock hög tid att leverera Karo Bio (med nya styrelsen) och jag väntar på avslut under q2+1 månad, dvs juli senast.

Tror olikt flera andra inte på en snabb utlicensiering av varken ER Beta el annan substans för att lösa eventuella likviditetsproblem som KB kan erfara om vi inget hört kring Eprotirome förrän senhöst 09. Tror inte detta behövs heller då jag gissar på att om KB sett kassaproblem som en möjlighet framöver så skulle dem redan sjösatt utlicensieringar för att utöka tiden för förhandlingar kring Epro. Tror helt enkelt att den dokumentation som tagits fram kring epro (på BPs begäran) för att blidka FDA inför end of phase och startup av fas3 har tagit all tid från KB och att denna nu är redo och att vi får ett avslut under juni/juli. Skall vi gissa på antingen Merck eller Astra...?

Lycka till!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?