Post entry

KARO BIO FUNDERINGAR

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Så sade karl magnusson i höstas och det jag funderar över varför fick inte ägargruppen chansen??? är det något kursen totalslaktades efter ledningens förhalande innan NE priset sattes,?? eller var det carnegies representant som klantade till det??

Magnusson räknar med att Karo Bio behöver få in 200-250 miljoner kronor för att slutföra den.

Därför vill han bland annat genomföra en fullt garanterad företrädesemission om 250 miljoner kronor.

– Vi kommer att fullteckna oss och garantera ytterligare cirka 100 miljoner kronor. Jag har en stark magkänsla av att vår lilla grupp kan finansiera en stor del om vi får chansen, säger han.

Hans plan är att emissionen ska genomföras till kursen 5,50 kronor – alltså högre än dagens kurs och ingen stor rabatt som annars är vanligt i dessa sammanhang.

Han hoppas nu att bolaget ska höra av sig till honom om det finns ett intresse för hans förslag.

– Bolaget har noll i rykte och har inte presenterat en bra nyhet på 5-7 år. Anledningen till att jag vill göra företrädesemissionen på premiumnivå är för att bygga upp förtroendet för bolaget, få en rättvisande värdering och tvinga aktörerna som hoppas på en kraftigt rabatterad emission att betala om de vill vara på denna resa.

undrar över huvud taget om bolaget förde någon dialog med ägargruppen???? ägar gruppen kontrollerade 22% borde inte det vara mer avgörande än pajasen på CAR som sätter ett NE pris på 1,40 och mega utspädning?? Vore tacksammt om Karl Magnusson kunde flika in en kommenter om bolaget hört av sig till ägar gruppen,

trots allt så har ju BH.FL och KM guppen GAV på runt 4 kr efter NEn

alltså 100% upp mot dagens nivåer,

MVH

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?