Post entry

Karo Bio en möjlig TENBAGGER!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Startskottet har gått i KaroBio, trögt men framåt går aktien. Efter en lysande delårsrapport med intressanta fakta har bolagets aktie sakta men säkert börja röra på sig igen. Den framtida kursutvecklingen är i grunden positiv och explosionsartad vid bra PM.

KaroBio forskningsbolaget inom nukleära receptorer börjar få allt mer och mer uppmärksamhet. Uppmärksamheten visar sig i att folk köper aktien.

Idag vid kurs 0,64 öre är bolaget värderat till ca 300 miljoner.

Ett forskningsbolag inom lifescience. Med projekt i världsklass samt patent och flera projekt som ligger inom kategorin spjutspetsforskning.

KaroBio är världsledande inom flera områden inom nukleära receptorer.

Man har flera projekt som kan leda till miljardavtal och man för kontinuerligen samtal med stora läkemedelsbolag.

Om man lyssnar på delårsrapporten från 25/10 låter det inte som flera olika avtal är långt borta. Snarare väldigt nära.

Det finns möjligheter till flera olika avtal och KaroBios vd pratar om flera olika avtal. Det som kan sätta raketfart på kursen. Det som är huvudfokus för karo just nu, är deras ingående kunskaper om östrogen receptorn ER. De har lyckats väldigt väl men att utveckla dena receptor både mot cancer och MS.

KaroBio är inte bara ett bra forskningsbolag. De har forskning inom ER och även världsledande forskning inom receptorn RORgamma med Pfizer. Ett avtal som ger återkommande intäkter till KaroBio som gör att risken för nyemission just nu är låg.

De som är intresserade av mer detaljer i KaroBios forskning kan läsa på hemsidan.

Man bör även lyssna på KaroBios eminente VD Per Bengtsson som har yckats vända bolaget åt helt rätt håll. När han pratar om delårsrapporten från 25 okt 2013. Mycket innehåll nämns om spännande projekt. Och om man lyssnar försiktigt på vad som sägs förstår man att nyheter är inte så långt bort.....

Vilka möjligheter har då KaroBios aktiekurs i att explodera uppåt. Det är de forskningsavtal som Karo har som mål att ingå tillsammans med ett Big Pharma. Ett sådant avtal inom ER där Karo är världsledande är troligen mycket lukrativt och kan påverka Karos kurs väsentligt. Nu är flera sådana avtal inte särskilt långt borta enligt dem som följer bolaget. När ett sådant PM kommer lär aktien dra mer än 100% och fortsätta dessutom mer uppåt eftersom det handlar om en hel del pengar. Vid flera olika avtal inom Karos specialité kan aktien stiga flera hundra procent under kort tid.

Om man dessutom jämför med andra läkemedelsbolag som har forskning inom färre områden samt ett mycket mindre företag. Samt sett till dit företagit kommit idag. Då framstår dagens värdering löjligt låg.

En normalvärdering för företaget kan lika väl stiga innan PM till 1 kr. Det gör uppsidan ännu högre vid intressanta avtal. Det som gör KaroBio så lågvärderat är deras misslyckanden tidigare med tidigare Fas III studier samt nyemissioner. Men den tiden är passe, nu har företaget tagit med den bästa av deras kunskap framåt. I ett nytt arbetssätt som inte marknaden värderar.

KaroBio har gått ganska bra senaste tiden men inte stigit så kraftigt ändå. Från 47 öre till 64 öre idag. Trots att väldigt mycket hänt i företaget.

Risken ser jag som låg i företaget eftersom man kommit en bra bit med både projekt och olika avtal samt finansieringslösningar. Det som vi väntar på är nästa utveckling av Karos kunskap om nukleära receptorer in i pre eller klinisk fas.

De flesta som följt aktier vet att läkemedelsbolag är som oljeaktier upp eller ner. Men KaroBio är läkemedelsbolaget som lyckats men det har inte hänt så mycket med kursen ändå. Dessutom har både presentationer och ledningen hintat länge nu att flera stora avtal är på gång. Då är det hundratals % upp vi ska.

På ganska lång sikt 6 månader till 1 år. Tror jag vid rätt förutsättningar kan KaroBios kurs stiga uppemot 1000%. Alltså bli en TENBAGGER. Den potentialen i projekten. Företagets låga värdering sett till kunskapen och arbetssättet. Sett till möjliga avtal som ger miljardkapital till Karo. VID RÄTT FÖRUTSÄTTNINGAR FINNS GODA SKÄL ATT KARO KAN BLI NÄSTA TENBAGGER. Jag tror möjligheten finns men oavsett så är uppsidan nästan given nu när flera fattat vad som komma skall.

Vid kurs 5 kr har KaroBio blivit en TENBAGGER och börsvärdet är cirka 3 miljarder. Det kan gå snabbt. Upp kommer kursen klättra mycket sannolikt så det är bara att hänga på anser jag nu. Själv ligger jag väldigt tung sedan 43 öre i KaroBio!

En till möjlig trigger är uppköp från andra big pharmas. Flera små forskningsbolag inom lifescience har blivit uppköpta för stora summor. Nyligen köpte Astra ett litet forskningsbolag inom immunförsvar mot cancer för 3 miljoner. Det var både mindre och hade färre projekt än Karo jämförelsevis. Så ett tänkbart scenario är att KaroBio blir helt enkelt uppköpta med hög premie.

KaroBio har en via aktiesparana en företagspresentation i Tranås den 20 nov. Om företaget står följande info:

"

Karo Bio har sedan noteringen 1998 haft en minst sagt turbulent historia. Idag har företaget en rad spännande och innovativa substanser för läkemedelsframställning som även intresserar de stora världsledande företagen.

Flera licensavtal ligger i framkant och väntar på sitt genombrott. Den dag detta sker kommer också aktiekursen att stiga.

"

De som vill fördjupa sig om alla projekt och karos potentia finns det info om i följande välskrivna RedEye bloggar:

En intressant analys är Karo Bio -Mångdubblare vid avtal.

Analysen "Mångdubblare vid avtal" går igenom bolaget noggrant och är intressant.

Låg värdering och stor potential gör aktien intressant!

Samt KaroBio närmar sig avtal.

KaroBio -Genombrott MS?

Spekulativt Köp: KaroBio?

Karo Bio: I täten inom MS-Forskningen

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?