Post entry

Karo Bio -- En hypotes..

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tänkte skriva lite ur spekulations synpunkt nu när NE närmar sig och många står och väger huruvida man skall vikta ned eller inte.

Först vill jag påpeka att bloggen inte är avsett att tas på blodigt allvar, knappt seriös, utan endast som lektyr för intresserade. Jag befattar mig inte heller med bolagets medicinska kompetens, därvidlag finns flera kompetenta skribenter bla. Björn & Krax.

Investeraren har i dagsläget att ta hänsyn till huruvida kursen dippar med hänsyn till NE rabatten eller inte.Blir det billigare att sälja idag och köpa senare, eller möjligen rida med TR till en bättre GAV.

Läste häromdagen Davids TA analys om Karo bio och visst, kurvan pekar nedåt. Men, som jag kommenteradeAnalysen, är Kb kursen inte helt pålitlig ur TA perspektiv och knappt ur fundamenta heller.

Min fasta övertygelse är att orsaken till detta är det märkliga öreshandeln som pågår mellan bla. Avanza och Nordnet depåerna. De hackar och styckar sönder en normal kursutveckling. Det har spekulerats bla i detta forum om möjliga orsaker till denna handel. En del tycker att jag lider av förföljelsemani, men faktiskt var det inte jag som först påpekade att handeln är konstlad - följer inte vanlig mönster.

Nu är det inte min uppgift att påpeka att detta pågår, jag tycker faktiskt inte att det är något anmärkningsvärt huruvida en akties kurs manipuleras eller inte - det hela är snarare en definitionsfråga - vad anses vara manipulation ? Ett som är säkert, alla transaktioner påverkar kursen.

Mig har hela tiden stört de bakomliggande motiven för det märkliga handeln. I den grad att jag faktiskt vill inte ha papper som beter sig konstigt, det känns inte bra helt enkelt. Alltså måste jag hitta en hypotes som håller bättre än ett halmstrå. Att BP skulle ligga bakom via bulvaner tror jag inte på. Inte på att ledningen via KF skaffar sig en bra position. Daytraders handlar inte med så små diffar och beter sig så tokigt. ( till en viss del ja) Men de kan samverka omedvetet.

Men sen häromdagen när jag kollade detta märkliga skådespel slog det mig att om man istället tänker att några vill höja omsättningen i aktien, då skulle det inte vara så galet. Faktiskt skulle mycket av rökridån försvinna.Det anses som mycket fördelaktigt att ha hög omsättning i en aktie, dvs. likviditet. Risken minskar, du kommer snabbt ut om det blir bråttom. (jag har sett samma trend i bla. Epicept och i Biolin.) Även i dessa papper är placerare förbryllade över handelsmönstret.

Men skulle detta ge mer kött på Karos skelett ? Nej. Men man behöver inte hyperventilera om en närstående uppköp eller corner situation. Min tro är numera att ingen större vågar ta position i Karo före avtalet.Men ledningen och sakkunniga beter sig som om detta är nästan faktum, en tidsfråga. Det är kanske så att kraven på nya substanser är skrämmande höga, vilket gör ju gamla riskanalyser värdelösa, samt värderingen av nya substanser i olika fas, om detta vet jag inget, gissar bara. Men isåfall skulle enbart detta förklara hela dröjsmålet.

Vad gäller avtalet - inget nytt - var god dröj gäller fortfarande, kanske framme mot maj 2010, men sedan ?

Back to NE. Tror inte heller med hänsyn till ovanstående att “omsättnings” gubbarna låter kursen dala så passAtt rabatten försvinner, det skulle inte gynna någon. Om tex ledningen eller vissa ägargrupper är involverade i Handeln, borde de se till att köpa mer vid dippar och därigenom stabilisera kursen. Huruvida det skulle bli huggsexa om TR:s låter jag vara osagt. Möjligt att det blir lite säljtryck vid öppningen, men hur stor trycket är beror mest på det aktuella kurs som Kb har vid tillfället.

Omöjligt att ge underbyggda råd i sådant här läge, har själv sålt en tredjedel av innehavet och tänker teckna för resten, om nuvarande kurs råder. Stiger den mot 7kr säljer jag lite till. Jag satsar på de sista dagarnas TR handeln,

Vilket jag tror blir också avslöjande för aktiens vidare öde i kort perspektiv..

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?