Post entry

Karo Bio - Dagens vansinne!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Många undrar säkert vad som hände i Karo Bio idag. Mycket förenklat kan det sammanfattas med en missuppfattning av betydelsen "Karo Bio is a Good Buy". Någon trodde att det var Goodbye Karo Bio och började sälja. Därpå utlöstes automatiska stoplossar. Kursen störtdök inom ett par minuter vilket gav stöd för missuppfattningen att GOOD BUY = Goodbye!

Nyhetsbyrån SIX skickar av någon okänd anledning ut ett meddelande strax efter 12,30 idag. Man kan tro att någon på SIX sitter och tradar. Meddelandet innehåller lite kopierad text från årsredovisningen som släpptes idag. Texten är en ren reproduktion av två månader gammal info men det sänder en signal om att det skulle vara ny information då man felaktigt skriver dagens delårsrapport. Någon sådan har inte kommit. Minutrarna efter hänger dagens industris nätupplaga på med rubriken http://www.di.se/artiklar/2015/4/8/karo-bio-kan-uppsta-behov-av-kapital/

Dagens rubrik är således det sensationella att Karo Bio kan behöva kapital innan året är slut. Det visste ju alla redan sedan länge. En standardskrivning och tillika skyldighet i årsredovisningar för bolag som Karo Bio. Detta gör man rubrik av. Uselt skött. Ett riktigt lågvattenmärke. Istället hade varit hedersamt att lyfta fram hur långt Karo Bio kommit i sina tre tunga projekt. Samt att man bildat Karo Pharma och vad det kan tänkas bli. Men inte ett ord om det viktiga.

Självklart kan det uppstå ett kapitalbehov innan året är slut om om finns. OM man inte erhåller någon eller några milestones från Pfizer. Om man inte lyckas få till ett MS-avtal eller fsg av detsamma. OM man inte lyckas få till ett avtal inom ER-Beta Cancer. OM om om...

Det kan ju även tänkas bli en offensiv införskaffning av kapital för att köpa loss bolag alternativt produkter till Karo Pharma. OM vi aktieägare har tur förstås. Senast det blev nyemission så steg ju kursen till det dubbla av bara farten. Det kan ju även bli så att det aldrig blir av utan att Lönner syr ihop en eller par affärer. Oavsett vilket. Införskaffning av kapital är positivt.

Automatiska stoplossar sänkte snabbt kursen vilket gjorde att många med mindre koll trodde att något dåligt kommit ut eftersom det sjönk så snabbt. Tyvärr fungerar många så att de följer strömmen eftersom ryggmärgen vid flykt och paniksituationer säger att så många inte kan ha fel. Då gör man likadant själv och följer efter. En dyrköpt läxa för många.

Förnuftiga investerare tog sedan över och aktien återhämtade sig. Men bland de som sålde idag är det många som kommer tvingas till återköp. Sannolikt betydligt dyrare än vad de sålde för. Karo Bio sitter nämligen på stora potentiella värden. Inom kort kan det bli signeringar och nya årshögsta. Men innan så sker, kommer Karo Bio inte yppa något. Bolaget sköter sig exemplariskt och följer gängse praxis till punkt och pricka.

Jag avslutar med att hänvisa till två mycket väl sammanfattade bloggar om läget och möjligheterna för Karo Bio. Närmast väntar undertecknad på mer info gällande Karo Pharma. Undertecknad tror vidare att det inte dröjer särskilt länge innan Karo Bio står i tvåsiffrigt. Karo Bio skall man äga inte sälja. Det är ju nu det börjar.

Mvh

Meterologen

Nu börjar allvaret!

http://www.redeye.se/aktiebloggen/karo-bio/nu-borjar-allvaret

Varför skall man investera i Karo Bio?

http://www.redeye.se/aktiebloggen/karo-bio/varfor-ska-man-investera-i-karo-bio

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?