Post entry

Karo bio "auction-style licensing bid"

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag lyssnade igenom Fredrik presentation och han är väldigt tydlig att när de vet alla kostnader då först kan de syna korten med potentiella partners, han nämner även mipomersen i slutet och när man kolla närmare hur den drogen fick sitt avtal så var det genom ett auktionsförfarande.

Med andra ord så vill karo ha alla fakta på bordet och delge det till alla tilltänkta partners som redan har skärskådat Epro i detalj och låta det högsta budet ta hem priset. Karo har uppenbarligen sagt att de vill vara den som genomför kommande fas3 och erbjuder en andel som på förhand är bestämd och det är bara för det högsta budet att läggas.

"The drug was discovered and developed to Phase 2 POC by ISIS Pharmaceuticals and subsequently licensed to Genzyme Corporation in an auction-style licensing bid. Isis earned an upfront payment of $325 million, with payments of a further $825 million if certain mileestones are met. The licensing deal closed in June 2008."

En Ne som många är inne på är orimligt när man ser hur stor investering som måste lägga, en riktad är även där osannolik.

Karo har bevisligen tittat på hur de ska maximera sin läkemedelkandidat, allt hänger på denna drog och de kommer inte att slumpa bort den för fickpengar. Vågar inte spekulera i någon siffra men upfronten är utan tvekan över 100MUSD. I ett auktionsförfarande då väljer karo när den startar och när den slutar och det finns det redan ett antal som har sagt att de kommer att lägga ett bud. Det behöver inte nödvändigtvis vara ett läkemedelsbolag som ger det vinnande budet. Karo bio har redan förberett allt och det som saknas är pengarna, men innan de har fått klartecken från EMA så kan inte auktion börja. Även om de vet kostnaden mellan tummen och pekfingret så måste det vara en exakt siffra.

Avtal innan året är slut, är jag fullkomligt övertygad om.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?