Post entry

Karo Bio - årets besvikelse?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Är i grunden positivt inställd till Karo Bios forskning och bedrifter på det kliniska planet men tycker det finns god fog att anmärka på ett par saker som diverser skribenter tar för lätt på som jag ser det.

Först; visst är Eprotirome den substans som har absolut störst betydelse för Karo Bios värdering och visst har eprotirome rönt mkt uppmärksamhet internationellt pga dess effektprofil och hittills bevisade säkerhetsprofil från fas2. KB avsierar att man skall in i fas3 "så småningom med partner" och att "man skall välja den partner som passar bäst". Och parat med faktum att hjärt/kärl är det största terapiområdet i världen (25+ BUSD) samt att flera patent bland BP inom kommande år löper ut så torde Epro passa in som komplement på ett fenomenalt sätt. så visst talat "makrodatan" till fördel Eprotirome men samtidigt finns ett par aspekter som inte bör förringas oavsett hur positiv man är till Karo Bio.

  1. Det började med att flera sakkunniga skribenter förutspådde Q1 09, som blev Q2, som blev "i sommar" och sedan är nu Q3 till historien...med andra ord är samtliga sakkunniga skribenter komplett okunniga vad beträffar gissande av datum. Inklusive jag själv även om jag inte betraktar mig som kunnig skribent.

2. KB själva har i bosklutet angett 09 som målsättning. Inget har dementerats el upprepats och detta lämnar då utrymme för tolkning; en negativ sådan uppenbarligen sett till kursutvecklingen.

3. KB har på senare tid gått ut med mer positiva ordalag och talar "optimistiskt" kring utsikterna för ett avtal, men väljer att avstå att gå in mer på djupet. Vad grundar sig optimismen på kan man undra? Datan enbart, POWs inbillning, har dem fått erbjudanden som dem avböjt?

Jag tror personligen att KBs tidplan spruckit och att det under q1 var riktigt illavarslande då det inte alls var den minsta optimistika tonen från KB och POW under presentationerna under 1h 2009. En ny styrelse kom in i bilden, i min värld, pga att bolaget helt enkelt var för tunnt rustade för de samtal som skola komma. Denna styrelse bringade affärsmannaskap där denna saknades och en plan utarbetades. Denna planen har sedan drivits metodiskt och KB har fått en mer polerad yttre fasad...en mer optimistisk sådan.

Nåväl; oavsett hur positiva man är till KB så kan man inte annat än att skratta åt den självsäkra inställning som många av bolagets (jag själv inkl) företrädare haft...varje "miss" i förväntad tid för avtal har resulterat i några omformuleringar om att bolaget stärkt sin position i förhandlingar osv osv. och ovanpå allt så börjar det t o m talas om att en NE skall ses som positiv...av strategiska skäl...detta är för mig det yttersta tecknet på att verkligheten hunnit ikapp de positiva förespråkarna...en NE var ju inte ens på kartan under tidigare delen av året...nu skull den vara strategisk. För mig är en NE ett tecken på ett misslyckande för KBs del...detta då dem tydligt angivit i framträdande efter framträdande att ett avtal för Epro är det som skall finansiera bolaget, dvs NE har ALDRIG varit del av planen.

Att en hel del hänt på sistone är onekligen svårt att förringa men att avtal vittnar med sin frånvaro är ett faktum. Drar mig till minnes "inom kort" som POW uttryckte det ang publikationen för Eprotirome-artikeln...ja inom kort var orden...vad är inom kort för Karo Bio; ett kvartal, ett år? Oförmågan att precisera vad som förväntas vara uppnått när är det som nu skapar oreda och som påföljd spekultion om NE och i sin tur kursfall.

Nej, goda karoiter...nog kan vi inte bestrida det faktum att karo Bio så här långt varit en fullståndig besvikelse. Men fundamentan stärks säger vi.....so what..om marknaden anser annorlunda. Jag ligger kvar, kanske med en dåres envishet, i väntan på den anledning som jag från första början köpte KB-aktier på grund av - ett positivt avslut för Eprotirome initialt och sedan mer därtill. Men oavsett detta så känns året 2009 så här långt som en stor och ren och skär BESVIKELSE som aro Bio-ägare. Samtidigt har OMX rusat som sällan förr...då har KB legat stabilt mot kurs vid ingång 09 och nu i skrivande stund t o m neråt. Nej en besvikelse har den varit.

Att sedan handelsmönstret har en del lustigheter bakom sig är en sak men detta är egalt...hade det funnits ett investerarintresse för KB så hade vi sett stora aktörer skölja över säljsidan i våg för våg och kursen hade legat på en markant högre notering men så är ej fallet. Detta om ngt torde oroa mer men detta skriver få om.

Karo Bio är under 2009 den absolut sämsta aktien jag ägt. Fakta är svåra att debattera. Men jag ligger kvar...rätt el fel..återstår att se. Q3an närmar sig och det är väl ingen som inbillar sig att vi skall se ett avslut innan dess. Inte jag. Lycka til!

Troja

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?