Post entry

Karo Bio: Algeta affären en trigger för Karo?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag har läkemedelsjätten Bayer lagt ett bud på det norska läkemedelsbolaget Algeta. Budet borde landa på minst 16 miljarder sek. Finns det några likheter med Karo?

KaroBio slöt för över ett år sedan ett av de större samarbeten ett litet svenskt forskningsbolag inom läkemedel med Pfizer. Det är ett av världens största läkemedelsbolag.

Det norska läkemedelsbolaget Algeta slöt ett liknande avtal med Bayer för länge sedan. Med syfte att utveckla en medecin mot prostatacancer. Vilket man har gjort.

KaroBio har utveckling inom RORgamma med Pfizer och avtalet är förlängt ytterligare minst ett år. Det löper på väldigt bra enligt VD. Det är även prat att det kan vara på väg att avancera in i klinik.

KaroBios nya flaggskepp är ändå deras ERbeta kunskap. Både inom cancer och MS. Man har forskning i nobelprisklass inom dessa områden.

KaroBio har ett börsvärde idag på 360 miljoner. Det avspeglar inte alls hela avtalets vidd med Pfizer samt deras ingående kunskaper om ERbeta.

Oavsett finns det en del som liknar KaroBio:s situation med den Alekta var i för ett tag sedan.

Exemplet Alekta är också möjligt framtida exempel på om KaroBio lyckas.

Oavsett så ser jag detta som ytterligare en trigger för KaroBio. Kan Pfizer eller annat BIG PHARMA vilja överväga köpa KaroBio i framtiden.

Vad tror ni? Vill ha lite brainstorm om detta!

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?