Post entry

Karo Bio - Ägarlistan och fientliga bud

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Spekulationerna kring Karo Bio är många i dessa väntans tider. Det har bl.a spekulerats kring varför företaget nyligen har valt att inte uppdatera ägarlistan lika frekvent. I ett mail från Erika Söderberg Johnson skriver hon till mig:

"Jag förstår att det kan vara spännande att se ägarförhållandena. Vi har dock, på grund av en mycket begränsad administrativ personalstyrka, inte möjlighet att tillhandahålla den tjänsten med tätare uppdateringar än ungefär kvartalsvis."

Senaste uppdateringen är från 31 Juli. Nästa uppdatering bör därför ske i slutet på oktober. Innan detta tror jag att företaget räknar med att ha slutit ett lukrativt avtal. Jag tänker så här:

I den senaste presentationen säger POW att man vill ”välja det som vi tycker är bäst för bolaget”. Jag tror helt enkelt att Karo Bio redan har fått flera attraktiva avtalsbud som man tackat nej till därför att man anser sig både förtjäna och kunna få bättre. POWs senaste optimism skvallrar om att bud finns och att dessa är fina. Jag tror att de kompletterande studierna dels är nödvändiga för ett FDA-godkännande och dels är nödvändiga för att man skall få ännu bättre avtalsbud.

Nu till min huvudspekulering. Karo Bio valde nyligen att inte uppdatera ägarlistan förrens om tre månader då man fått bud om avtal som man tackat nej till och därefter även fått indikationer på rena fientliga bud. Med nuvarande spridda ägarskara finns det stor risk för att ett fientligt bud skall accepteras av majoriteten av ägarna trots att styrelsen inte rekommenderar det. Självklart förutsatt att budpremien är tillräckligt hög vilken jag inte tror skulle hamna under 100%.

Jag tror alltså att Karo Bio vill ge så lite information som möjligt till potentiella partners som kan främja ett uppköp och att man därför nu säger sig göra det endast kvartalsvis...alltså i slutet på oktober. Tror man på detta så kan man alltså se slutet på oktober som den deadline som så många av oss har önskat att se, men förstått att den uteblivit av förhandlingsskäl. Jag tror vi ser ett avtal innan oktobers slut och tror inte att det är en slump att ägarlistan inte uppdateras.

Innan oktobers slut då alltså =) Vi får se.

Lycka till!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?