Post entry

Justeringar i portföljen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag har nu avyttrat 1/3 av mina Tanganyika oil och dubblat innehavet i Karo Bio samt ökat något ytterligare i Epicept. Jag ska invänta rapporten från Pearl exploration och höra vad VD säger om den närmaste framtiden och vilka förväntningar vi kan ha på ev reservökningar.
Jag vill också veta var den kritiska nivån ligger för Pearl innan det blir olönsamt att pumpa upp oljan.
Jag kommer med största sannolikhet att dubbla innehavet där också. Som den försiktige general man är så vill jag bara ha lite mera kött på benen innan. Det finns ju en uppenbar risk att flera av oljebolagens aktier går sidledes en längre tid med tanke på det låga oljepriset.

Malka oil kom ju in med en 20% högre produktion än väntat och om man bara håller planen om 4000 fat/dag till årsskiftet så framstår aktien som kraftigt undervärderad idag. Kärntillgångarnas framtida värde är mycket högre än vad dagens kurs visar. Jag bevakar den..
I upstreambolag som Pearl, så spelar reserverna en större roll när bolaget värderas än i dom stora, mogna, producerande bolagen. Positivt kassaflöde är naturligtvis viktigt men jag köper Pearl i första hand för att jag är ganska säker på att bolaget kommer att bli sålt. Frågan är bara när det sker ? Hur som helst så vill jag vara med då. Att jag sålde av en liten del av mina Tanganyika beror enbart på att jag inte vill bryta mot mitt 50/50 koncept. Jag har ju skrivit tidigare att jag ska rida aktien ända in i kaklet och det tänker jag göra, men med en liten justering bara :O)

Karo Bio och Epicept är båda mycket billiga på dagens nivåer och det kan gå fort när ett avtal eller uppköp kommer så det gäller att vara med från start. Konjunkturokänsliga är dom också så det känns helt lugnt att ligga tungt i båda bolagen. Epicepts oerhört låga kurs tillskriver jag den skrala kassan och att bolaget inte har en partner klar. Det kommer det också...Tålamod är en bra egenskap att ha...

I min blogg "oljepriskris" så skissade jag ett scenario om att dagens låga oljepris kan göra att investeringarna i sektorn uteblir och att det kan få till följd att när ekonomin åter börja visa tillväxt så kommer oljepriset att stiga rejält. Utbud/efterfrågan blir svår att bemästra. Qatars utrikesminister gav mig belägg för detta här om dagen och menade att ett oljepris på 70-90 Usd/fat borde vara mera rimligt så att investeringar lönar sig. Idag så säger Lundin petroleums VD Heppenstall att det kommer förmodligen bli så eftersom det inte lönar sig att investera med dagens låga oljepris. Lundin drar således ner på investeringarna för 2009.

Det kan mycket väl bli så att vi får betala ett oerhört högt pris för dagens oerhört låga pris. Sannolikt blir det redan inom något år. Oljeaktier kan visa sig bli en bra affär på lite sikt, en gång till...Uppköpen kommer att öka i sektorn och dom små bolagen med stora reserver ligger bra till ..

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?