Post entry

Hög tid att ta förlusten i Karo Bio

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Karo Bio kom med en ny delårsrapport utan något positivt som vanligt. Faktum är att bolaget inte presterat NÅGOT under flera decennier som det svamlats om genombrott och förhandlingar om kommande avtal. Trots det har bolaget ett börsvärde på över 1,2 miljarder man tar sig för pannan.

På Redeyebloggen är som vanligt allt positivt med Karo hehe om det inte är någon konferens som är trigger så är det att kassan räcker något år innan den på nytt måste fyllas på igen med naivt kapital. En Redyeanställd sätter med jämna mellanrum ut sitt skolfoto på bloggen och säger att visst kommer avtal inom kort men inte kommer det något avtal... VD gav nyligen upp och drog med svansen mellan benen. Andra kraxar sida ner och sida upp med gröttext om Karo Bios förträfflighet men förlusterna bara fortsätter år efter år och kursen går ner. Kursen är ner ca 95 % det senaste decenniet och har halverats sedan 3 år tillbaka. Alternativkostnaden gentemot BRA aktier blir helt enkelt oerhört hög att sitta med Karo Bioaktier.

Jag hade nöjet att vara på en Redeyeträff för analytiker med flera intressanta bolag för några år sedan. Med på schemat var även Karo Bio med POW eller vad han kallas i egen hög person. Precis när POW skulle börja sitt föredrag dök han upp som gått från Börsveckan till Di och misslyckades med med att starta en fond som väntat jag kommer inte ihåg vad tomten heter i hastigheten. Efter Karo Bios föredrag gick tomten hehe.... POW drog sitt och jag kunde inte tro mina öron att detta bolag hade så högt börsvärde. Går den att blanka vad det enda jag tänkte vilket förstås var en riktig tanke med den usla utvecklingen därefter.

Många naiva småsparare tror de kan göra sin lycka med diverse förhoppningsbolag men i de flesta fall blir det tvärtom. Med Karo Bio kan jag inte se någon annan väg än ner mot noll där aktien hör hemma.

Varför håller du på och tjatar om Karo Bio när du inte tror på aktien är en vanlig fråga jag får i kommentarerna. Jag skrev för länge sedan en tokrätt säljrek på bolaget och fick rent olustiga och osakliga påhopp för detta av diverse tokhaussare av aktien och blev f-bannad och gör därefter till haussarnas förtret uppföljningar helt enkelt....:)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?