Post entry

Extraordinär vecka...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

för dem som äger aktier i Karo bio, det lilla svenska forskningsbolaget som håller till på Novum i Huddinge. På måndag börjar Windhover konferensen där KARO:s Eprotirome har blivit invald av en oberoende expertgrupp att vara en av de 10 mest intressanta preparaten inom det kardiovaskulära medicinområdet. Detta och mycket kring det har bl.a. Springman och Krax här på Redeye redan redogjort för så många gånger att jag hänvisar till deras bloggar/analyser i stället för att upprepa (vilket jag iofs redan gör iom denna blogg).

Varför jag anser att detta är stort är för att jag tror och självklart hoppas på att detta kommer att rendera i ett historiskt avtal för ett litet biotech bolag i Sverige och samtidigt kanske ge lite liv åt ett annars ganska dött placeringsområde. Ett riktmärke för storleken på detta avtal har också spekulerats kring och inte helt oväntat ansluter jag mig till dem som hänvisar till det avtal som ingicks mellan Isis och Genzyme inom samma område i början av året som (om detta avtal kan ni läsa mer här: http://www.genzyme.com/corp/media/GENZ%20PR-010708.asp). Det är HUTLÖSA summor vi talar om och med tanke på KARO:s börsvärde i dag kommer uppvärderingen i bolaget bli utan dess like när avtal skrivs (observera att jag är övertygad att så sker).

I dagsläget så ska vi dock vara ärliga och säga att det inte verkar spela någon roll vad marknaden får för signaler eller besked, det är sälj på nyhet som gäller. Jag är dock mer tveksam om den strategin är att råda om man vill vara med hela resan när det gäller KARO. Det har fungerat hyffsat hittills dock och jag blir inte förvånad om många fortsätter att anamma just denna strategi. Vi ska dock vara i klara med att även om Eprotirome än så länge bara är klar att gå in i Fas III och att det krävs säkert minst tre år innan vi kan se den på marknaden är det nog nu som många lite "större" aktörer börjar se dem som en bra investering på lite sikt och när dessa börjar köpa på sig kommer kursen sakta men säkert att röra sig uppåt, då dessa på helt andra sätt kommer att kunna värdera aktien än vad marknaden i dag gör.

Nu låter det som att jag tror på avtal redan i veckan, men det lutar nog mer åt att det dröjer ett tag till, även om det faktiskt kan komma när som helst, vilket även bolaget signalerat om. De har dock postionerat sig väldigt strategiskt nu i.o.m. alla de tre lyckade Fas IIb studierna. Vi har ett välfungerande preparat med en bra säkerhetsprofil, som kan användas som singelterapi, med statiner och med ezetrol eller en kombination av de två senaste (ezetimibe). Hemligheten till den goda säkerhetsprofilen kan vara det låga dosbehovet som Eprotirome har, men det viktigaste enligt mig är att det har visat lika goda resultat i alla dessa försök.

En blivande blockbuster? Ja, absolut, det är min tro iaf och jag tror att Fas III kommer att gå lika smidigt och lyckosamt som Fas II har gjort. Nu är ju detta som sagt ett antal år framåt och många frågar nog om varför man ska sitta och vänta innan Fas III är avklarad då marknaden redan är så nedtryckt som den är? Ja, det är ju upp till var och en, men jag tror inte att en uppvärdering av aktien kommer att ske på ett nafs (ifall det nu inte blir ett uppköp) och att tro att man kan vänta tills att Fas III börjar närma sig sitt slut innan man kan hoppa på tåget igen är nog helt fel strategi enligt min mening. Självklart så har ju alla sina egna strategier om hur de tjänar pengar på börsen och det respekterar jag, dock tror jag att man helt klart kommer att gå miste om de mesta av uppgången om man väljer att stå och titta på innan man får olika "bekräftelser" till lyckade studier etc. Självklart så går det åt andra hållet också och skulle det komma negativa besked av olika slag blir ju även aktiekursen straffad därefter, men det hör ju till och är en av riskerna med att investera på börsen.

En hyperintressant vecka blir det dock för alla KARO ägare, men även för hela branschen som jag ser det...

Lycka till!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?