Post entry

Bra tekniskt läge i Karo Bio

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

En titt i Karo Bio-aktiens kursdiagram visar en hel del intressanta samband. Trenden är utan tvekan fallande men för den kortsiktige köparen ser jag ett intressant läge på nuvarande nivåer. Men först en historisk återblick.

I april i år hade aktien skapat en kurstopp vid 13 kronor. Tre följande kurstoppar markerade 11 kronor som en motståndsnivå, medan 9 kronor utgjorde en stödnivå. När stödet vid 9 kronor bröts i slutet av maj indikerade det en fortsatt nedgång till 7,35 kronor (logaritmiskt diagram) om man räknade med avståndet mellan 9 och 11 kronor som indikator. Räknade man med avståndet mellan 9 och 13 kronor indikerades istället en nedgång till 6,20 kronor.

Med facit i hand kan man konstatera att 7,35 kronor blev en viktig stödnivå mellan juni och oktober. När stödet vid 7,35 kronor sedan bröts i mitten av oktober indikerade konsolideringsintervallet mellan juni och oktober en nedgång till strax över 6 kronor .

Därmed har vi två indikationer som pekar ut intervallet 6 till 6,20 kronor som en stödnivå. En historisk tillbakablick visar att nivån agerat som stöd och motstånd både under maj och december i fjol. Kursrörelserna under oktober i fjol var så extremt volatila att de inte tas någon hänsyn till.

Mycket talar alltså för att Karo Bio kommer att kunna hålla sig över 6 kronor den närmaste tiden. En position på nuvarande kurs 6,20 kronor, med en stop-loss vid 5,90 kronor och en målkurs vid 6,90 kronor ger ett fördelaktig läge mellan potential och risk. Motstånd utgörs av det tidigare stödet vid 7,35 kronor men man ska inte vara för girig i en fallande trend och de senaste två uppgångarna toppade vid 7,20.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?