Post entry

Äntligen fredag!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Då var det äntligen fredag, dagen då amerikanarna skulle ha klart sitt "lilla" krispaket, men som det ser ut nu där borta verkar cirkusen fortsätta iaf till nästa vecka. Jag har faktiskt medvetet försökt stänga av det de håller på med, då jag anser att det hela börjar likna mer en politisk fars än något annat. Jag anser dock att USA inte har något val än att rädda finanssektorn oavsett vad folket tycker om det och skulle de av någon anledning inte göra det kommer det att påverka dem, men även världsekonomin så pass att en total återhämtning kanske aldrig blir möjlig. Så frågar ni mig så tror jag att vi nu kommer att få lite mer lugn framöver.

Till fredagens viktigaste händelse nu enligt mig! Karo bio kommer att presentera sin studieresultat på en seminarietillställning i Schweiz( http://www.greaterzuricharea.ch/ssbbs/ssbbs2008/ssbbs001en.asp ), som är till för att knyta kontakter med eventuella partners och investerare, samt för att visa upp Eprotirome för forskarsamfundet. Jag anser att detta är startskottet för Karo bios "success story", men då tror jag också att Epro. har "blockbuster" potential, alltså kommer bli en ny storsäljande medicin. Varför jag tror det handlar mest om dess möjlighet att blandas med statiner (för mer läsning om det titta på t.ex. springmans eller krax bloggar och analyser här på redeye), men även att den verkar ha en bred verkningsprofil, alltså den påverkar flera fält inom kolesterolbekämpning.

I dag är alltså det första officiella tillfället där reultaten presenteras, men min tro är att BP-bolagen har redan fått del av dem och att samtal förs redan med dem, särskilt då Pfizer, som kanske är den av alla BP som har mest nytta av KAROs produkt. Jag tror dock att KARO nu tar god tid på sig att visa Epros fullständiga potential innan något avtal skrivs, vilket även innebär att jag tror att de inväntar resultaten från Ezetimibe studien som iofs enligt dem ska presenteras snart (Q4). Däremot så tror jag att medicinvärldens ögon kommer nu att riktas mot KARO och jag vill iaf tro att marknaden som visserligen varit väldigt avvaktande nu kommer att sakta men säkert värdera upp dem.

Önskar alla en trevlig helg! :D

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?