Post entry

Kancera - stor belöning men också stor fallhöjd.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Stora förväntningar finns på Kancera idag, förväntningar som nästan är omöjliga att leva upp till.

Aktien som i november 2013 såldes för ca 0.5kr toppade senare över 10kr i januari 2014 för att sedan falla tillbaka till 2.25kr innan den åter toppade 10kr i januari i år. I fredags stängde kursen på 7.40kr. Aktien är en av de mest volatila aktier som det går att investera i. Att den beter sig som den gör är givetvis för att det finns stora risker men samtidigt en oerhörd potential i företaget och att en del av denna potential värderas in olika beroende på den information som finns att tillgå.

I kursen idag finns en stor del av framtida framgångar inprisat i värderingen. Kancera måste leverera någonting utöver det vanliga för att motsvara förväntningarna. Fallhöjden är idag stor om inte ett guldkantat avtal med uppköpsoption presenteras. Att styrelseordföranden sålde av nästan 30% av sitt innehav runt 10kr är en varningssignal men samtidigt så har någon genom UBS tankat på sig ett stort innehav vilket är positivt.

Det som dock oroar är att många fått för sig att det är ett stort läkemedelsföretag som tankat genom UBS. Det finns egentligen ingenting som tyder på detta förutom att den som köpte stannade just innan flaggningsnivån. Tittar vi dessutom på hur handeln gick till så hade den som tog position bråttom men hade den investeraren suttit i förhandling med Kancera så är det idag tydligt att de kunnat köpa till en lugnare takt och billigare då ingen kursdrivande information angående avtal presenterats sedan dess.

I potten finns det en möjlig dubblering av kursen vid ett avtal utöver det vanliga för ROR projektet, samtidigt finns det en risk för att aktien halverar sitt värde om inte ett avtal presenteras innan hösten. Det finns även en risk att avtalet blir med ett medelstort bolag och att marknaden isf kommer att reagera negativt då detta påverkar upfront betalningens storlek.

Risken i Kancera är på kort sikt stor men så är även en eventuell belöning. Bolaget har fler projekt bakom ROR så på lång sikt så är risken mindre. För tillfället känns det dock mest attraktivt att avvakta då fallhöjden avskräcker.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?