Post entry

Kambi - William Hill Ny Storkund?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ett konsortium i huvudsak bestående av 888 och Rank Group överväger att lägga ett bud på William Hill. Marknaden tror på scenariot och handlar upp William Hill 10% på måndag morgon. William Hill har ett Market Cap på cirka 3 miljarder pund så vi pratar inga "aktietorgsuppgångar" här. Varför är då detta intressant för Kambi?

Jag ska inte vara långrandig då caset är solklart. Ni som läser mina inlägg vet sedan tidigare att jag är tung i Kambi då jag är övertygad om att aktien kostar 500 kr om 3 år.

Anders Ström som byggt Unibet ligger även bakom Kambi där han är den överlägset största ägaren. Såväl ledning som den otroligt skalbara affärsmodellen håller världsklass.

Kambi har haft svårt att få nya stora kunder vilket gjort mig mycket besviken. Fördelen med Kambi är inte bara att dom kan få kunder på egen hand utan även genom att deras två största kunder (UNIBET, 888) förvärvar andra speloperatörer. Väldigt många sportsböcker ligger långt efter det som Kambi och Bet365 kan erbjuda (Betsson ett bra exempel) och det lär ske många affärer i spelbranschen framöver.

Scenario:

888 och Rank Group har båda två Kambi som leverantör av odds. Nu planerar alltså ett konsortsium med dessa två att köpa giganten William Hill. William Hills utveckling har varit katastofal med bland annat en vinstvarning under våren. Man har totalt misslyckats med att växa online.

Köpet av William Hill är klockrent och enorma synergieffekter är att uppnå när William Hill övergår till Kambis sportsbook. Självfallet är det tanken med hela affären och om budet blir av så kommer Kambi med stor säkerhet få William Hill som ny kund.

Marknaden har totalt bommat detta "bakvägsscenario" och jag anser att William Hill-affären skall ta Kambis aktie över 200 kr-strecket. Kostar 126 just nu och detta är en absolut no-brainer.

Kambi rapporterar dessutom på Onsdag och EM-siffrorna blir spännade.

888: BEKRÄFTAR UTVÄRDERAR BUD PÅ WILLIAM HILL

2016-07-25 08:19

STOCKHOLM (Direkt) Brittiska speloperatören 888, tillsammans med The Rank Group, bekräftar på måndagsmorgonen att det utvärderar ett eventuellt bud på spelbolaget William Hill.

Det framgår av ett pressmeddelande med anledning av spekulationer som förekommit i media på sistone.

Konsortiet med 888 och Rank i spetsen har ännu inte formellt kontaktat William Hills styrelse och det är inte heller säkert att så kommer att ske, skriver 888.

Enligt börslag måste konsortiet senast den 21 augusti klockan 17 brittisk tid att meddela marknaden om det avser att lägga bud eller inte.

Marknaden tror på afffären och handlar upp william Hill på London-börsen

william hill stock price

Engelsk press om affären

https://www.theguardian.com/business/2016/jul/24/888-rank-group-consider-3bn-william-hill-joint-bid

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?