Post entry

Finns jultomten?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Entraction gör en fin affär när man nyligen meddelande att man köper tillbaka utestående teckningoptioner för 23 miljoner som har ett matematiskt värde på ca 80 milj!

Detta får Remium att börja tro på jultomten...:

"Entraction har tillkännaget att man lyckats köpa tillbaka
utställda teckningsoptioner långt under dess teoretiska värde (affären är så bra att man nästan börjar tro på jultomten) vilket gett aktien ytterligare en knuff uppåt."

Det här bättrar ju på nyckeltalen på ett fint sätt men frågan är varför någon skulle sälja sina teckningsoptioner värde 80 milj för 23 milj utan motprestation...? Hmm kan detta kanske ha ett samband med att Casablanca Gaming Group såldes till synes väldigt billigt i april och dra ner reavinsten...eller vad kan förklaringen vara? Bara en fundering alltså för nog verkar det konstigt att man säljer med mer än 70 % rabatt? I Entractions pressmeddelande står bara något flummigt om att man är tacksam att få köpa till detta pris som förklaring... Jag gratulerar givetvis Entraction och dess aktieägare till en fin affär men sista ordet kanske inte är sagt om detta eller....?

Vi kanske ska gå ihop på forumet och bjuda över med 24 miljoner för optionerna och sedan låna upp lösenkostnaden på 52.5 milj? Vi får sedan 2,5 miljoner aktier i Entraction som vi nu kan sälja för ca 144 miljoner det bör enligt miniräknaren bli 67 miljoner i vinst....

Nu letas eftersläntare hejvilt på börsen och riskaptiten ökar... En journalist på en affärstidning skrev om VBG utan någon ny information och inget har ändrats fundamentalt för bolaget. Men det hindrade inte marknaden att direkt handla upp aktien 15 %... Likadant med Kabe och nog börjar det kännas lite ansträngt här och var nu... I många konjunkturkänsliga aktier handlas det upp upp på endast förhoppningar om bättre tider och det återstår att bevisa i kommande rapporter precis som Itrader bloggat.

Jag har ökat ytterligare i Transcom och Aros Quality Grp så nu måste resterande likvider reserveras till Singhabeers här nere i Asien där jag är... Man får hoppas att någon affärstidning kommer med en glädjeanalys även på dessa aktier snart.... Fast egentligen tror och hoppas jag mer på bolagens kommande rapporter....

Under hela uppresan sista halvåret har en del bloggare närmast maniskt återkommit med att nu rasar det och det är dags att köpa Xact bears. På senaste tiden har dessa försvunnit kanske ska detta tas som ett tecken att vi står inför en korrigering nu när farliga oktober börjat....? Fast egentligen är ju alla månader farliga på börsen som någon sa och hur börsen går kortsiktigt är ju alltid svårt att sia om. Jag väljer att fortsatt ligga långsiktigt men att vara försiktig med belåning. Det senare är alltid det bästa för god nattsömn...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?