Post entry

JOSAB - Aktietorget "missade" information, småspararna får ta smällen!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Aktietorget "missade" vital information i ingressen avseende JOSAB som fick aktien att rasa 2015-12-01 dagen efter att rapporten släpptes. Finwire var snabba på att haka på med inlägget "Josab toppar förlorarlistan" samma dag. Småspararna får ta smällen tack vare Aktietorget.


Ref: http://josab.com/tecnology/

Det viktigaste av allt "missade" Aktietorget och det gjorde en avgörande skillnad!

Det gällde MARKNADSUTVECKLINGEN I KINA som vi alla väntat på när det gäller JOSAB och deras lågenergi samt ekologiska containerbaserade vattenreningsteknik.
http://josab.com/

Tidigare rapport meddelande endast följande (utdrag) i ingressen men hela redovisningen fanns i en liten PDF-länk i slutet av Aktietorgets redovisning.
Då hade man som läsare redan tappat hoppet.

Texten!
"I juni månad blev vi utan förvarning informerade av ICW att de, pga en eventuell betydelsefull förändring i deras strategiska affärsinriktning, ej längre hade möjlighet att hjälpa oss att finansiera detta förvärv.

Då transaktionen bedömdes att hamna i halvmiljardklassen var bankfinansiering samt nyemission inte ett tänkbart finansieringsalternativ, utan ett intensivt sökande efter en ny extern finansiär påbörjades".

BÖRJAN SAKNAD TEXT
Glädjande nog lyckades vi ganska snabbt hitta en ny partner i Kina som åtog sig att finansiera transaktionen, varpå vi kunde fortsätta förvärvsprocessen.

(Ett anbud runt 500 miljoner sek)

_Efter en omfattande due dilligence samt två indikativa bud, som syftade till att gallra antalet budgivare, lämnade vi, som en av få kvalificerade förvärvs-kandidater, för några veckor sedan in vårt slutbud.

Tyvärr så informerade säljaren oss nyligen att det i slutronden inkommit ett bud högre en vårt.
Efter en noggrann utvärdering har vi, tillsammans med våra rådgivare, bedömt att vår budnivå återspeglar en korrekt värdering av bolaget vilket innebär att vi inte kommer höja vårt bud i detta läge. Om inget oförutsett inträffar måste vi tyvärr meddela att sannolikheten för att vi ska genomföra denna transaktion är väldigt låg._

Kostnaden för hela due diligence processen har avtalats att bäras av vår finansieringspartner och kommer således ej påverka bolagets resultat.

Vår strategi är att intensifiera vårt sökande efter ett lämpligt bolag som kan ge oss en genväg till en funktionell organisation i Kina. Vi bedömer möjligheten att genomföra ett framgångsrikt förvärv under första halvan av nästa år som stor då vi i dagsläget har flertalet potentiella kandidater under utvärdering. SLUT SAKNAD TEXT

Det viktiga i allt detta är att JOSAB är uppbackade av tunga partners tillika investerare och det känns tryggt.
Även lite unikt att ett förnärvarande litet företag som JOSAB har den ledande rollen bland drakarna.
ICW jobbar på sin omorganisation under tiden och vi lär nog se resultatet när de är klara med sin hemsida.

Hela rapporten finns här, reviderad av AKTIETORGET per 2015-12-07.
https://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=76097

ÖVRIGT!
Finansiären är fortfarande anonym men!

ICW:s bolagsstämma är den 18:e dec och då klubbas att den nya majoritetsägaren kliver in på "pappret" och därefter blir det nog offentligt.

Jag gissar att det är finansiären bakom ICW som även stöttar Josab i sina förvärv samt tar över de 5,7M TO:na från ICW. På så vis stannar det inom företagsgruppen.
Alternativt är det Poten Enviroment som även är delägare i Aquaporin ihop med ICW.

Bröderna Jiang Lei + Jiang Zhaobai som nu har gått in med ytterligare +1,35 miljarder yuan (1,8M sek) i ICW som nu omorganiserar, vi får se vad det leder till.
ICW har sitt ägarskap med 35,82% i Josab + sina 3 ägg i korgen.
Josab+Aquaporin+Biokube
http://vip.stock.finance.sina.com.cn/corp/view/vCB_AllBulletinDetail.php?stockid=sh600187&id=2041866

Huvudsak att de ekonomiska musklerna finns sedan är det rätt unikt att ett litet företag som Josab har dessa "kompisar".
Men det nämndes på stämman att Kineserna tjänar på att ha ett svenskt företag i frontlinjen för det ger ett bättre renommé i globaliseringsplanerna och i detta fallet blir det en Win-Win-situation.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?