Post entry

Interfox Resources: Oljan rinner till, frågan är hur mycket?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Interfox har funnit det svarta guldet. Kursen rusade nästan 100% (idag) fredagen den 1 Aug. De avancerade loggningarna som genomfördes av det ryska oljeanalysbolaget har funnit flera intervaller med olja. Bolaget är ett experter inom utvärdering av oljebrunnar med 15 disputerade proffs. Frågan är nu hur mycket olja Interfox hittat och vart kursen är på väg?

Från den 15 juli tills nyligen har IOGT jobbat och identifierat flera oljeförande intervaller. Det huvudsakliga intervallet där det finns olja är nr. 31 där bolaget har 16,7 meter netpay olja. Det är den enda där mättnadsgraden överstiger 60%.

Flera hundra meter innan intervallet och efter finns tydliga indikationer på olja och gas.

Loggningarna visar tydligt om det är vatten, gas eller olja man hittat. Där man uppmätt vätska.

Hela tabellen på olje PMet är intervaller där olika typer av vätskor finns och loggningarnas syfte är att undersöka vilken sorts vätska man hittat.

Det PM som skickades ut till småspararna innehöll inte tabellen. Men om man granskar den ser man att utmed flera hundra meter har man tydliga indikationer på gas & olja.

En tumregel som många analytiker använder är att varje netpay meter oljekolumn är ca 3 miljoner fat olja.

"Analysen bekräftar de tidigare slutsatserfrån tredjepartskonsulters rapporter samt historiska data från de ursprungliga arbetena under sovjettiden om att det finns betydande förekomster av olja och gas i berggrunden på licensblocket. IOGT:s analys bekräftar vidare som exempel att det troligen finns betydande förekomster av olja och gas på ett djup av 3 813 till 3 829,7 meter med en genomsnittlig mättnadsgrad om 62%. Det var vid detta djup, 3 810 meter, som man under de sovjetiska borrningarna 1977 i brunn 2 stötte på olja och gas, vilket resulterade i okontrollerbara flöden."

I det huvudsakliga intervallet 16,7 * 3 på 16,7 meter borde Interfox ha minst 50,1 miljoner fat olja.

Om man lägger till Den andra intervallen som nämndes:

"Vidare indikerar analysen ett ytterligare intervall i kritalagren, vid 1 553 till 1 603,3 meter djup. Detta intervall ingick inte i den ursprungliga bedömningen av potentiella resurser. Utöver denna upptäckt har IOGT presenterat ytterligare uppgifter om samtliga intervall, varav 25 har bedömts mycket intressanta för ytterligare prospektering (se bifogad tabell). "

Där nämns ytterligare 53 meter och att man har ytterliggare 25 intervaller att testa. Om försöker räkna fram något baserat på ovanstående text. Uppgår de potentiella fynden över 100 miljoner fat olja.

Sedan finns recovery faktorn som är hur stor del av oljan går att utvinna. Denna påverkas av pumpar man har i hålet och fracking.

Har använt denna tabell tidigare:

15mmboe = ca 6 öre/aktie
30mmboe = ca 13 öre/aktie
45mmboe = ca 19 öre/aktie
70mmboe = ca 30 öre/aktie

Den mest säkra oljeintervallet är den som nämndes först med över 60 % mättnadsgrad på 16,7 meter. Utifrån det bör Interfox värderas till ca 25 öre aktie. Sedan bör man räkna med den ytterligare zonen på 50 meter och de 25 andra intervallerna.

Visserligen är perforeringarna kvar dvs. flödestester men i likhet med många andra oljebolag meddelar de att man hittat olja när man gjort framgångsrika loggningar, exempelvis Shamaran senast. . Därför är Interfox resultat inom samma kvalitets genre. Ännu en fjäder i hatten för den höga kvalite interfox har i sina PM.

Till skillnad mot exempelvis Petrogrand som gjorde tre framgångsrika torrborrningar. Decenniets mest misslyckade oljebolag.

Om man låter fantasin skena iväg så kan man spekulera att Interfox gjort ett monsterfynd?

Då ska vi mot en helt annan värdering på många hundra procent upp.

Det bästa är att ha fötterna på jorden och vara glada för en nästan 100% procentig uppgång. Men när oljebolag gör större oljefynd som detta fortsätter det. Speciellt när bolagen hade en låg värdering innan.

Vi minns Africa Oil, Shamaran, Tyks, Malka Oil, Vostok Oil, Black Pearl, Tanganyika Oil. Listan kan göras längre.

Men dessa bolag är oljebolag som varit populära bland svenska småsparare som blivit aningen rikare när aktien rusat närmare 1000%.

Jag säger inte att Interfox ska rusa så mycket. Men jag tror helt klart att aktien ska en bra bit till!

Och sist läs denna länk om Imperial Energy som har sin licens 20 km därifrån som såldes för en "spottstyver" till ett indiskt bolag. Detta efter att ha gjort flera framgångsrika prospekteringsborrningar och påbörjat produktion. Men det intressanta är att företaget hade nästan en miljard fat olja i sina reserver när det såldes.

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?