Post entry

Interfox BULL potensial på 65 kr och BEAR på 16kr.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Interfox Resources går nu mot tidenes olie deal och utdelning til aktie egarne.Bull på 65kr och BEAR på 16kr gir et enormt potensial.

Interfox Resources går nu mot tidenes olie deal och utdelning til aktie egarne.Bull på 65kr och BEAR på 16kr gir et enormt potensial.

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=76885&Language=1

"Förhandlingar med asiatiska investerare fortskrider, och avser en affär redan innan någon ytterligare brunn har borrats på oljefältet i Tomsk. Följaktligen planerar Bolaget inte att genomföra borrning av den nya brunnen och behöver heller inte invänta resultaten av en sådan"

”Förhandlingar med asiatiska investerare, gällande en försäljning av Bolagets helägda dotterbolag, Mezhlisa, som i sin tur äger rätten till 74 procent av BNG, fortsätter med oförminskad kraft.”

”Jag är mycket nöjd med hur vi har lyckats styra förhandlingarna under hösten. Bit för bit lägger vi detta komplicerade pussel på plats. Många till synes små detaljer, har i slutändan en stor betydelse för hur bra vårt slutliga avtal blir för IFOX aktieägare. Terra, som nämnts i detta PM, är ett sådant exempel. Helger och jullov till trots, anlände jag idag till Asien för att slutföra förhandlingarna.”

Ett samarbetsavtal mellan BNG och Saudiarabien har tecknats där Saudiarabien vill investera i bolaget. Detta ger ett högre bolagsvärde vid förhandlingar med kineserna. Signalen till kineserna stärker IFOX förhandlingsläge enormt.

Ställ dig nu frågan: Skulle Saudiarabien skriva ett samarbetsavtal med BNG/ifox om man var tveksam till att det fanns olja? Saudierna vet att det finns olja på licensen – troligen rejäla mängder.

Det enda negativa i detta PM är att det verkar dröja några veckor till innan avtalet är på plats. Men när det kommer blir hävstången desto större!

Jag ser några stora triggers för aktiekursen i ett kontrakt. Triggers som tillfälligt kommer att driva kursen, men även öka priset på aktien långsiktigt

  1. Priset/fat
  2. Köparen och köparens krav på tillräcklig volym
  3. Tidsplanen

Lönsam oljeproduktion i Ryssland

För Rysslands del blir oljeprisutvecklingen mycket mer gynnsam än för andra länder. En rekordbillig rubel har ökat konkurrenskraften rejält och den försvagade rubeln gör att de ryska oljeexporterande företagen går som tåget. Kontrakten skrivs nämligen fortfarande i USD medans skatter och avgifter, som ofta är ett nominellt belopp per fat, betalas i Rubel.

Efter arabländerna och Iran har Ryssland den lägsta kostnadsnivån för oljeproduktion. Idag kostar det ca 17,2 USD att producera ett fat olja medan t ex USA och Norge har dubbelt så hög kostnad. Rysk olja kommer vara lönsam att utvinna även om marknadspriset fortsätter sjunka.

Varför kommer en kinesisk aktör betala bra för Interfox tillgångar?

  • Mycket hög oljekvalitet
  • Billigt att få upp oljan – hög permabilitet
  • Billig transport - Pipeline mellan Ryssland och Kina ligger endast 20 km från oljekällan
  • Stor volym koncentrerad på liten yta – låga framtida utvinningskostnader

Råolja i backen värderas likadant över hela världen och påverkas ganska lite av marknadspriset på olja. Tidigare indikationer har handlat om 1,5 till 2,5 USD/fat. På senare tid har bolag som Lundin Oil och Africa Oil värderat sina tillgångar i backen till 4 USD/fat – trots att de har betydligt högre kostnader för att få upp oljan än licenser i Troms området.

Kombinationen av hög kvalitet och hög permabilitet (som gör det lätt att ta upp oljan) gör IFOX licens synnerligen intressant. Den borde logiskt ge ett högre pris/fat än övriga dyrare källor.

Samarbetsavtal med Saudiarabien

Detta är helt galet! Landet Saudiarabien vill investera i Ryssland och har valt ut 12 ryska bolag att investera i – ett av bolagen de investerar i är alltså BNG. Av de 100-tals oljebolag som finns i Ryssland väljer Saudiarabien att investera i 3 st – varav BNG är ett. Det gör dom knappast för att det saknas olja i marken – tvärtom tror jag att det vet något som vi inte vet ännu, något som kommer trycka upp värdet av bolaget rejält.

Låt mig vara tydlig här: Saudiarabien har skrivit ett avtal med BNG som innebär att de kommer investera pengar i bolaget! Vad vi inte vet är hur mycket de investerar och under vilka förutsättningar. Klart är att detaljer i avtalet skulle vara kurspåverkande, dvs driva upp kursen. Om IFOX skulle berätta detaljer om detta avtal skulle den kinesiska köparen nog blir rätt sur och uppfatta det som otillåten kursmanipulation under pågående förhandling.

Enkel slutsats: Avtalet med Saudiarabien höjer värdet på IFOX rejält.

Vi har alltså olja av mycket hög kvalitet som är billig att få upp och transportera. Vi har en lånefinansiering som höjer priset/fat och vi har ett troligen mycket gynnsamt avtal med Saudiarabien som är klart.

Därför tror jag att 1.5-4 USD/fat inte är omöjligt även om tanken svindlar…Ifox har kommunicerad at dom tror/håper på en pris på 1-3 $ ,som er marknadspris for olie i marken.

IFOX erhåller rättigheter till ytterligare fält

  • Genom en överenskommelse med ägarna till OOO Terra, kommer Bolaget erhålla rättigheter till bevisade reserver som går i produktion i början av 2016. Dessa ska marknadsföras mot tredje part.

  • Förhandlingarna i Asien närmar sig avslut. Avtalet angående Terra påverkar inte tidsplan eller fokus för förhandlingarna.
  • Terra är ett olje- och gasprojekt i Tomskregionen i Ryssland. Fältet har reserver som hittills uppgår till 46 miljoner fat oljeekvivalenter (C1+C2), av vilka ca 10 miljoner fat oljeekvivalenter (C1+C2) redan är registrerade hos myndigheterna. Dessa reserver gäller en del av juralagret och bedömningen är att det också finns ytterligare potential i jura samt i devonlagren. Initial produktion ska påbörjas inom två månader. Dessutom planeras en ny brunn borras under 2016, för att bevisa ytterligare reserver samt utöka produktionen. Terra berörs inte av så kallade vintervägar, utan har full access året runt.

    Båda de asiatiska parter som IFOX har långt gångna förhandlingar med beträffande finansiering och försäljning av Bolagets huvudsakliga projekt, 71-1 i Tomsk, har hela tiden klargjort att efter 71-1 har man större ambitioner och vill se en tydlig fortsättning med fler projekt. Dessa två betydande bolags ambitioner i Tomskregionen sträcker sig bortom 71-1.

En kinesisk aktör köper inte småsmulor

  • Tillräckligt stor fyndighet för att det ska vara värt att utvinna
  • 40 miljoner fat är för lite för att attrahera en större kinesisk aktör, se gärna introduktionen om Kinas energibehov
  • Den tilltänkta köparen har genomfört en teknisk DD av licensen – och fortsätter förhandla
  • Tidigare analyser av vittringsskorpan indikerar upp till 300 miljoner fat på licensen
  • Interfox Resources har efter erhållit kommersiella flöden av både gas och kondensat från nivån som kallas vittringsskorpan.
  • 2015.01.01 blev följande resurser enligt rysk C3-standard registrerad:

    - Gas 16 470 miljoner m3

    - Kondensat 2 831 000/1 775 000 metriska ton geologiska/utvinningsbara resurser

    Detta motsvarar 131,9 mmboe geologiska resurser eller 123,2 mmboe utvinningsbara resurser

Charles Liu : styrelseledamotLiu Yang Sheng (Charles Liu) är grundare av HAO Capital, en private equity-firma som investerar i kinesiska tillväxtbolag med USD 980 m under förvaltning. Privat är han en ledande supporter av China Greentech Initiative och som sådan investerar han aktivt och utvecklar projekt inom energibesparing och utsläppsbegränsning i Kina. Han är även en regelbunden gäst hos BBC, CNBC, Bloomberg och CCTV och talar då om aktuella frågor berörande kinas ekonomi.

Charles Liu har suttit i styrelsen för Applied Materials Inc., som en av de första kinesiska medborgarna i styrelsen för ett Fortune 500-bolag. Där var han även ordförande för deras Investment Commitee, något som ledde till investeringar på över USD 1 miljard. Ursprungligen född i Taiwan, tog Charles Liu sin ekonomexamen vid Princeton University, varefter han doktorerade i juridik vid New York University of Law. 1975 gav han upp sitt taiwanesiska medborgarskap och permanenta uppehållstillstånd i USA och antog medborgarskap och pass från Folkrepubliken Kina. Innan Charles Liu bildade HAO Capital, var han 1992-1999 Head of China för investmentbanken Lazard Asia. Från 1975 till 1991 hade han olika funktioner inom FN, huvudsakligen som förhandlare i ekonomiska frågor och angående projekt i utvecklingsländer.

Vad händer med aktiekursen vid ett färdigt avtal?

Sannolikt går kursen upp rejält från nuvarande 7-8kr. Hur mycket den går upp beror på några faktorer i avtalet:

  • Priset per fat olja
  • Värdet av de Saudiska investeringarna i BNG
  • Bättre villkor för IFOX vad gäller fördelning av licensens volym .
  • Ifox eger i nuleget 74 % av licensen

Låt oss titta på Bear, Base och Bull scenarion med ovanstående parametrar (räknat på valutakurs 8,5 SEK/USD).

Bear:

138mmboe x 1$ x 8,5 x 0,74 / 53mill aktier= 16.36 kr (+0.50kr Terra)

200mmboe x 1$ x 8,5 x 0.74 /53mill aktier= 23.73 kr (+0.50kr Terra)

277mmboe x 1$ x 8.5 X 0.74 /53mill aktier =32.87 kr (+0.50kr Terra)

BASE:

138 x 1.5$ x 8.5 x 0.74 / 53 mill aktier =24.56kr (+1kr Terra )

200 x 1.5$ x 8.5 x 0.74 / 53 mill aktier =35.60kr (+1kr Terra )

277 x 1.5$ x 8.5 x 0.74 / 53 mill aktier =49.31kr (+1kr Terra)

BULL:

138 x 2$ x 8.5 x 0.74 / 53 mill aktier =32.75kr (+1.5kr Terra )

200 x 2$ x 8,5 x 0.74 / 53 mill aktier =47.47kr (+1.5kr Terra )

277 x 2$ x 8.5 X 0.74 / 53 mill aktier =65.75kr (+1.5kr Terra)

"MEGA BULL"

138 x 2.5$ x 8.5 x 0.74 / 53 mill aktier =40.94kr (+2kr Terra )

200 x 2.5$ x 8.5 x 0.74 / 53 mill aktier =59,33kr (+2kr Terra )

277 x 2.5$ x 8.5 x 0.74 / 53 mill aktier =82.18kr (+2kr Terra )

Utrekningen er baserad på følgende :

  • Markeds pris på olie i marken (1-3$ fatet)
  • ifox har kommuniserad 1-3 $ fatet
  • Dollar pris på 8.5kr per $
  • 74% som er vad ifox eger av licensen
  • 53 mill aktier i bolaget
  • 138-277 +++mill fat olie som er vad dom tror er i marken

  • Mycket hög oljekvalitet

  • Billigt att få upp oljan – hög permabilitet
  • Billig transport - Pipeline mellan Ryssland och Kina ligger endast 20 km från oljekällan
  • Stor volym koncentrerad på liten yta – låga framtida utvinningskostnader

Hur man än vänder på detta så tror jag IFOX kommer stiga kraftigt den närmaste tiden. För detta behövs ett avtal och det kommer vi utan tvekan att få.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?