Post entry

Insplanet - hög direktavkastning

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Skrevs mkt om Insplanet här för nån månad sedan men har sen tystnat. En rapportbesvikelse gjorde att aktien rasade 20-25 % och därefter har aktien inte repat sig. Trodde faktiskt aktien skulle utvecklas starkare nu inför utdelningen men så har inte blivit fallet. I grund och botten är ju detta ett mkt fint tillväxtbolag med starka och seriösa ägare (som i december insiderköpte aktier flera av dem, Hagströmer exempelvis) och man agerar på en marknad som alltid kommer vara rätt. Gör de rätt saker måste det finnas goda möjligheter att fortsätta att växa, åtminstone dubbla omsättningen ska det finnas marknad för känns det som.

Insplanet har en av börsens högsta direktavkastningar. 1,25 kr innebär 6,7 % direktavkastning! Nog känns det som en fin siffra och när utdelningen skiljs åt i veckan undrar jag om inte aktien antingen handlas upp ngt i samband med detta, alternativt står kvar på kurser kring 18,50. Om inte annat handlas upp igen efter att utdelningen skiljts åt och om den ev tappar dagen efter. Tror aktien psykologiskt sett kommer kännas billig om den skulle tappa lika mkt som utdelningen.

Sammanfattningsvis: Ett utdelningscase i ett riktigt intressant och bra bolag. Tror inte det kommer vara fel att äga Insplanet på 1-2 års sikt. Kan vara ett bra läge att börja nu.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?