Post entry

Lagercrantz och slöa DI...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Dagens Industri rekar köp av Indutrade och skriver bl.a att:

DI tycker inte, om man likt tidningen tror på bolagets motsvallsstrategi, att man ska fästa stor vikt vid att aktien ser högt värderad ut, 16-17 gånger årets vinst.

"Tillväxten i omsättning och resultat kommer redan nästa år att pressa ned värderingen till en beskedlig nivå. Men det är på lång sikt som aktien är mest intressant", är slutsatsen i analysen.

Tidningen är som vanligt för slö för att titta nedanför midcap precis som man missat Balder i sina jämförelser missar man nu Lagercrantz. Även Lagercrantz står på gränsen att flyttas upp till midcap även om det dröjer en tid till och då får aktien mer uppmärksamhet.

Jag tipsade om Lagercrantz här för några månader sedan och aktien har därefter lyft ca 20 % efter rekar av bla. BV och Carnegie de senare med en riktkurs på 60 kr. Jag tror detta är bara början och kommer att äta upp DI-tidningen med Indutradereken om den aktien går bättre än Lagercrantz på några års sikt (tar väl ris till om det mot förmodan blir så...;-)

Min tidigare bloggrek av Lagercrantz:

http://bridge.redeye.se/aktiebloggen/lagercrantz/kop-osexigt

Lagercrantz har som jag ser det fortsatt stor uppsida på sina marginaler och även de förvärv man gör höjer marginalen. Balansräkningen är stark och tillåter flera förvärv och VD talar om 3-5 bolag per år. Besparingsprogrammet som man initierade under finanskrisen biter nu starkt och hjälper till att höja vinsten. På min prognos handlas aktien på p/e ca 10 för detta räkenskapsår och ca 8 för nästa.

Intervju med VD efter förra rapporten om någon missat:

http://www.introduce.se/foretag/lagercrantz/intervjuer/2010/11/lagercrantz-rorelsemarginalen-pa-all-time-high

Visst det är inget fel på Indutrade och viss premie för att de handlas på en större lista med bättre omsättning ska de väl ha men betala p/e 16-17... när man kan få brodern Lagercrantz på pe 10....nej knappast slöa DI...;-)

Skål och trevlig helg. Hoppas skovlarna håller...

Ture

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?