Post entry

Imsys - Manegen är krattad!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Imsys tar sats med ny försäljningsinriktad VD, förvärv av ForensIQ One, nyfylld kassa och fullt fokus på lansering av två nya produkter. Manegen är krattad!

✅️ Lågt börsvärde 20mkr (kurs 0,025)

✅️ Nyfylld kassa. NE drog in 38,5mkr till kursen 0,05. (29/6) Utan garanter!

✅️ Översåld med RSI på 27 (under 30 räknas som översåld = allt som oftast bra köpläge)

✅️ Förvärv av ForensIQ One för ca 25mkr (två ben att stå på).

✅️ Två nya produkter rullas ut

✅️ Ny försäljningsinriktad VD

✅️ Ny marknad - USA

IMSYS är verksamt inom IT-branschen och tillverkar adaptiva microprocessorer av hög kvalité, med fokus på den snabbt växande edge/AI-marknaden, men extra stort fokus på bilindustrin. Det kan nämnas att IMSYS bland annat har fört/för diskussioner med en stor betydande tysk aktör inom bilkomponenter. Trigger att se om detta kan mynna ut i ett skarpt avtal.

En stor fördel och styrka med bolagets processor är att den, till skillnad ifrån många andra tillverkares processorer, är "plattformsoberoende". Den så kallade Alice-teknologin möjliggör för potentiella kunder att själva köra egna applikationer, vilket är väldigt attraktivt och efterfrågat av marknaden.

Efter ett par års utveckling så släppte man i januari sin nya microprocessor IM4000, som man nu lägger full fokus på att marknadsföra och sälja. Enligt VD Jonas Wærn är målet att få klart med "en handfull" kunder, innan året är slut.

Jonas Wærn tillträdde för övrigt som ny VD i september. Han är säljinriktad, vilket kommer väl till pass i den pågående utrullningsfas som IMSYS befinner sig i. Han har tidigare efarenhet ifrån bland annat amerikanska Texas Instruments och kommer nu närmast ifrån USA-baserade svenska Neonode.

För att slå sig in på den amerikanska marknaden så tecknade man nu juni ett viktigt distributions- och marknadsföringsavtal i USA, med Telesis Innovation. Något som kan öppna för stora affärer framöver.

Förvärvet av ForensIQ One.

I juni slutförde man förvärvet av tech-bolaget ForensIQ One för ca 25mkr - ett bolag som bland annat riktar sig mot polismyndigheter på nationell, federal och regional nivå. Bolaget har redan ett brett spektrum av polisorganisationer, runt 80 stycken, som antingen har köpt- eller utvärderar företagets produkt, Case Investigator.

Man har nu i juli dessutom släppt och börjat marknadsföra en uppdaterad version, fullspäckad med nya funktioner och förbättringar som "revolutionerar hur utredare hanterar och analyserar data", samt ger dem möjlighet att "upptäcka viktiga insikter snabbare än någonsin tidigare".

Fördelen i bolaget är att man redan har en bred bas med befintliga kunder som förmodligen vill köpa in den uppdaterade och förbättrade versionen. Men, så klart, även nya kunder kan ramla in när som helst. Man förväntar sig att ForensIQ One kommer att nå ett positivt kassaflöde inom några månader.

Marknaden för digital forensik bedöms vara värd drygt 200 miljarder om fem år med en förväntad årlig tillväxt (CAGR) på 16 procent, enligt en analys av EMR (Expert Market Research).

Med tanke på IMSYS börsvärde idag (20mkr) kontra köpeskillingen för ForensIQ One (25mkr) så borde bolaget idag värderas högre. Om man leker med tanken, så kan man se det som att enbart IMSYS för sig värderas till minus 5mkr (eller vice versa).

Oavsett, nu väntar vi bara på att avtalen ska börja ramla in, när som helst. Och det kan, som ni förstår, komma ifrån två håll (IMSYS och ForensIQ One).

Det finns för övrigt ett gap upp till 0,06'ish som kan komma att stängas. Det är 140% upp och motsvarar ett börsvärde på inte mer än cirka 55mkr

Mangold har bevakning på IMSYS och borde rimligtvis släppa en ny och uppdaterad analys och riktkurs när som helst, med tanke på allt som skett i bolaget under det senaste halvåret. Håll utkik!

För mer information rekommenderar jag er att läsa och gräva mer på IMSYS hemsida https://imsys.ai/

Disclaimer. Jag äger själv aktier i bolaget och är partisk. Att handla med aktier är alltid en risk som varje individuell person tar, på eget initiativ! Detta ska inte ses som en köp- eller sälrekommenation, utan snarare som information - men även mina personliga tankar - om bolaget. Jag har gjort min research,men vill ändå reservera mig för eventuella faktafel i texten.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?