Post entry

Maxfas vs guld...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Som aktierandstuff här på redeyebloggen skriver så stiger guldet och kostar nästan 1000USD/troy oz. eller 31,103g. Det blir en liten kostnad för industrin det skulle jag tro, särskilt för elektronikbranschen. Vilken tur då för dem att Impact coatings nu har kommit in i kommersialiseringsfas och har börjat sälja sina system för maxfasbeläggningar.

Maxfas som kostar ca 1000kr/kg (får be om att komma med mer exakt siffra senare då detta kan ha ändrats) jämfört med guld på ca 284 000kr/kg (vid ett guldpris på 1000USD) och med samma ledningsförmåga, men med bättre nötningsbeständighet. En av de största mobiltelefontillverkarna har redan 2007 godkänt maxfas som ersättning till guld i deras mobiler ( http://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=638518 ) och Cashguard använder det i sina värdeväskors kontakter. Enligt en marknadsundersökning gjord av IMPC själva så skulle maxfas kunna ersätta guld i 10 olika applikationer i en mobiltelefon ( http://feed.ne.cision.com/wpyfs/00/00/00/00/00/0D/EC/E5/wkr0003.pdf ) och totalt skulle de kunna tillhandahålla lösningar för 25 olika applikationer.

Det ovanstående är visserligen gammal skåpmat för de flesta som har följt IMPC någorlunda, men skillnaden till då och nu är att 2009-2010 verkar bli åren då IMPC får sitt kommersiella genombrott och vänder förlust till vinst. Nu har visserligen inte maxfaslösningarna varit de första som genererat de största ordrarna, men med de stigande guldpriserna och med den allt mer miljömedvetna branschen kommer även maxfas att integreras i allt fler produkter, det är iaf min tro.

När det gäller börsvärdet i dag så anser inte jag att det speglar alls varken bolagets teknologiportfölj med alla patent eller för den delen marknadspotentialen på långa vägar. Bara värdet på den senaste ordern med medföljande LOI var 250M-500M för 2009 och 2010 och därutöver kommer sedan samarbetet med bl.a Interplex och den än så länge hemliga mobiltillverkaren. Dessutom anställer IMPC för fulla muggar och det i kristider som vi kanske aldrig tidigare mött...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?