Post entry

Impact Coatings - Genombrottsorder med potential

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Denna order är ytterligare ett bevis på Impact Coatings teknikhöjd och plats på marknaden men den är sannolikt bara början i Kina.

Citat från pm 161021: "China Hydrogen Energy har av den kinesiska regeringen erhållit uppdrag att leverera drivsystem baserade på bränslecellsteknik till nationella buss- och lastbilsbolag. Kunden bygger nu nödvändiga produktionsanläggningar för volymproduktion. Efter att de beställda InlineCoater-systemen installeras kommer China Hydrogen Energy ha kapacitet att producera bränslecellsystem för över 20 000 fordon per år. "

I December införde diktaturen röd varning för 10% av kinas invånare pga smog. Bl a i hela Peking. Trafik, fabriker, kraftverk, myndigheter och skolor - i stort sett allt stängdes ner i mer än tre dagar. Människor fick ingen lön för dessa dagar och förnödenheter kom inte in i städerna.

Även om partiet slår ner på protestverksamhet mot miljöförstöring så är det enklare för medborgarna att demonstrera mot detta än mot enpartistyret. I Kina ökar protestaktionerna mot miljöförstöring både i frekvens och antal, och just det att folk blir alltmer missnöjda är det som diktaturen är mest rädd för.

Citat från pm 161021: "Kina har ökat sitt redan starka engagemang för att förbättra luftkvaliteten och har beslutat att använda bränslecellsdrivna fordon för att sträva mot transporter med nollutsläpp i stora städer."

Partiet har beslutat att bränsleceller ska vara ett vapen i kampen mot smog och ska alltså sättas in i 20 000 bussar och lastbilar som tillverkas av statskontrollerade fordonstillverkare.

För att få perspektiv på volymen kan man titta på segmentet stadsbussar. Det finns ca 600 000 i Kina och de ökar med ca 5% per år. En fordonsvolym motsvarande 20 000 fordon räcker inte ens till den årliga ökningen av stadsbuss flottan.

Diktatet till China Hydrogen Energy omfattar sannolikt mer än 20.000 fordon per år. Behovet är så väldigt mycket större.

Rimligen är denna order en mindre inledande order.

Se pressmeddelande:

http://www.impactcoatings.com/page_STD-IR.aspx?MenuId=6&releaseid=1209197

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?