Post entry

Norska Jotun valde IFS

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Vilken tisdag på börsen!

Efter en långtids avbrott på Stockholmsbörsen pga teknikstrulet hos Nasdaq OMX har fått många många banker och investerare rasa. Det nya handelssystemet Saxess som ingår i Nasdaq OMX är skandal med tanke på gårdagens börs som fick skjuta upp med 40 minuter.

Idag blev det mycket värre. Avbrott i fem timmar! Man undrar varför har det en affär mellan Nasdaq och OMX samt Dubaibörsen. Det är affärer som styrde hela tiden. Regeringen med Mats Odell i spetsen valde Nasdaq som en ny seriös ägare till OMX i samarbete med Dubaibörsen. Vi har sett flera avbrott på Stockholmsbörsen tidigare. Men den här veckan har det blivit mycket värre.

Det är tragiskt för oss småsparare som får mindre möjligheter att hitta nya positioner på börsen. Nya regelförändringar som Nasdaq OMX infört kan ge oss sämre indikatorer vad som sker på börsen. Stora banker har större möjligheter att köra med sina tradingverksamheter och visar bättre resultat varje år på vårt bekostnad.

Vi får se hur det går på börsen framöver! Det blir en konstig inställning för oss. Låt oss ta en dag i taget.

Det går jättebra för affärssystembolaget IFS som tagit nya order i de senaste dagarna. IFS har fått en viktig order från norska företaget Jotun, en av världens ledande leverantörer av måleri- och pulverlacker. Jotun utökar samarbetet med IFS.

Från IFS News & Events:

Jotun utökar sin IFS-lösning med komponenten ”Trade Management”. Samtidigt uppgraderer Jotun hela lösningen till IFS Applications 7.5. Avtalet innefattar licenser och konsulttjänster till ett värde av 24 Mkr. Projektet är också en del av förberedelserna inför ett globalt utrullningsprojekt.

Jotun har varit kund till IFS sedan 2003 och har implementerat IFS Applications inom ekonomi, produktion, logistik och underhåll i Skandinavien. Nu utökar Jotun IFS- lösningen med en ny komponent, ”Trade Management”, vilket är en del av IFS lösning för handel och logistik. Denna komponent kommer att ersätta den specialanpassade funktionaliteten i Jotuns nuvarande system.

Koncernchef Morten Fon understryker att Jotun redan har uppnått fördelar genom samarbetet med IFS.
- Vi har standardiserat våra affärsprocesser och har fått bättre kontroll, effektivitet och samverkan i Skandinavien. Med IFS Applications 7.5 får vi en större del av lösningen som standardfunktionalitet. Detta möjliggör en ytterligare effektivisering och vi kan förbereda oss för det planerade globala införandet av systemet, fortsätter han.

Syftet med uppgraderingsprojektet är att förbättra Jotuns konkurrenskraft genom att använda den senaste teknologin och funktionaliteten från IFS, samt förbättra verksamhetsprocesser och arbetsflöden.

- IFS har visat sig vara en väldigt kompetent leverantör med en kultur som passar bra ihop med Jotuns. Vi har goda erfarenheter av IFS Applications – både när det gäller att lära sig och använda systemet. Vi ser nu fram emot att sätta den nya versionen i drift, säger Fon.

- Samarbetet med Jotun har varit väldigt viktigt för vår förmåga att erbjuda en standardlösning för färgtillverkare, och vi får kontinuerligt nya kunder inom detta segment. Vi sätter ett stort värde på att Jotun nu utökar lösningen och förbereder sig för att bli en global partner till IFS, säger Glenn Arnesen, vd för IFS Scandinavia.

Processindustrin tillhör en av IFS utvalda branscher. IFS tillhandahåller branschspecifik funktionalitet för företag inom livsmedelsindustrin, kemiindustrin, papper- och massaindustri samt metallindustrin. IFS Applications för kemiindustrin hanterar samtliga viktiga affärsprocesser som batchbalansering, recepthantering, kvalitetssäkring och prognostisering. Affärssystemet innehåller också en komplett lösning för hantering av anläggningars och produkters hela livscykler.
Bland IFS kunder inom kemiindustrin finns DuPont, Jotun, Flint Group, Willamette Valley Company, Akzo Nobel och Becker Industrial Coatings.

Om Jotun
Jotun är en av världens ledande producenter av måleri- och pulverlacker. Koncernen har 71 företag och 40 produktionsanläggningar världen över. Utöver detta har Jotun agenter, filialkontor och distributörer i mer än 70 länder. Koncernen är indelad i fyra verksamhetsområden: Jotun Dekorativ, Jotun Coatings, Jotun Paints och Jotun Powder Coatings. Jotun hade under 2007 en total omsättning på NOK 10 061 miljoner och 6 300 medarbetare.

Om IFS
IFS är ett börsnoterat bolag grundat 1983, som utvecklar, levererar och implementerar IFS Applications™, ett helt integrerat komponentbaserat affärssystem byggt på SOA-teknologi. IFS har över 2000 kunder i 54 länder. Bolaget fokuserar på sju branscher: flyg och försvar, fordonsindustri, tillverkning, processindustri, entreprenad och service, handel och logistik samt energi och telekom. IFS har 2600 anställda och nettoomsättningen uppgick till 2,4 Miljarder kr 2007.

Jag tror det är dags att investera i IFS innan aktien börjar stiga mot 80 kronor. Det ger en kurslyft med 19 procent. Passa på att köpa IFS nu!

Tänker fortfarande på min älsklingsvän Jolly Bob. Pratar med honom hela tiden även om han inte är här men hans energi finns omkring mig. Han undrar varför han inte får mat. Jag förklarar för lilla gubben. Det känns sorgset men också bra.

Älskar honom så innerligt!

Må så gott,
Oskar Fredrik

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?