Post entry

ICA Gruppen – innebär en dålig rapport köpläge?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ny tekniskt analys på ICA!

Vi har sett det förr, en aktie trycks ned av marknaden efter en dålig rapport och nedgången visar sig i efterhand vara ett enastående köpläge. Aktien återhämtar sig snabbt och når nya höjder. Man kan likna det vid en badboll nedtryckt under vattenytan, nere för stunden men då du släpper så far den tillbaka uppåt.

Metaforer och annat åt sido, ICA gick ned cirka 6% den 16/8 efter en dålig rapport. Nedgången stannade dock av någorlunda dagarna efter och en absolut botten etablerades vid 304,5 kr. Nu är aktien på uppgång igen och den befinner sig för tillfället i ett avgörande läge. Visserligen är RSI-värdet lågt och den lyckades bryta MA100 men i skrivande stund är det trendlinjen som agerar motstånd. Man gör enligt oss på Three Investors rätt i att avvakta tills aktien bryter motståndet innan man kan begå entry. Om detta scenario skulle uppkomma så är dessa nivåer relativt attraktiva för en stabil framtida uppgång där aktien till en början bör stänga gapet som bildats efter nedgången 16/8. Allt som allt är det vid dagens pris inte tillräckligt med faktorer som motiverar köp men rekommendationen avvakta passar desto bättre.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?