Post entry

Hybricon Bus System - Årets turn around case!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Caset är extrem spännade och jag har fått fram uppgifter som de flesta på aktiemarknaden ännu inte uppmärksammat. Allt tyder på att Hybricon snart kommer ta hem en order på ca 100 MSEK, dubbla bolagets nuvarande värdering. Uppsidan är därför mycket stor i Hybricon från dagens nedtryckta nivå.

Hybricon Bus systems utvecklar energieffektiva, rena och tysta system för bussburen kollektivtrafik. Hybricons elbussar kan köra dygnet runt, alla dagar i veckan tack vare bolagets laddningssystem.Med elbuss så sparar man på sikt pengar på kollektivtrafiken samtidigt som man genom noll utsläpp sänker påfrestningarna på miljön. Bussarna är dessutom passagerarvänliga och tysta. Även bra med utrustning som wifi eller eluttag för dom som vill ha tillgång till nätet.

Vändpunkten nära för Hybricon

Har följt bolaget en längre period, fick förra veckan tydliga signaler på att vändningen är ett faktum och vi står inför en uppvärdering. Hybricon har haft en del motgångar på vägen med uteblivna ordrar som pressat aktiekursen i botten, då aktieägarna räknat med snabbare resultat. I tisdags kväll kunde man läsa i Västerbotten Kuriren att Umeå nu förbereder en ny upphandling av 23-24 elbussar. Utgångspunkten är att alla 23–24 enheter ska levereras på ett bräde och sättas in i trafik samtidigt 2019. En elbuss kostar ca 4-6 MSEK.

Alla elbussar i Umeå som används i dag är levererade av Hybricon Bus Systems. Ett företag som Umeå kommun under åren haft nära samarbete med.

Den 17 oktober 2017 kunde man läsa i media att ett bolag som ligger under Umeå kommun (Umeå kommun företag) har beviljat ett lån om 12 MSEK till Hybricon. Ett lån som skall betalas tillbaka efter nästa bussorder.

Varken Hybricons ledning eller Umeås kommun vill kommentera någonting kring hur detta låneavtal är författat. Men det verkar anmärkningsvärt nära i tiden att Umeå skall upphandla just Hybricons produkt!

Kan det vara så att upphandling från Umeå kommun hänger ihop med dets beviljade lånet på 12 MSEK? Det ska även tilläggas att Hybricons bussfabrik ligger drygt 1 mil utanför Umeå.

Vi pratar en order på ca 100 MSEK. Detta skall ställas i paritet till dagens börsvärdet på låga 50 MSEK.

Hybridbussar kan ha sina fördelar, framför allt på linjer som inte trafikeras så tätt. Men i det här fallet vill vi ha snabbladdade bussar, säger Fredrik Forsell (kollektivchef i Umeå kommun).

Hybricons bussar är Ultrasnabbladdade vilket reducerar bussflottans storlek med 20-25 % jämfört med normala snabbladdade bussar. Alla elbussar som används idag i Umeå är levererade av Hybricon Bus Systems med säte i Holmsund.

Norska marknaden är högintressant.

Har även fått bekräftat av Hybricons VD att de bevakar Norska marknaden, en marknad som är minst lika intressent som den Svenska. Norge är elbilarnas mecka (Supersuccé för Tesla bla,) här finns både viljan och pengarna samt tanken är att hela Norge på sikt skall ha elbussar. Klimatet i Norge är kallt likt det Svenska och Hybricon har kört sina elbussar i Umeå under flera år. Bolaget har bevisat att bussarna hantera kyla och ett vintrigt klimat.

Har genom Norska upphandlingsidor noterat att det ligger upphandlingar för tillfället på elbussar i både Hamar och Oppland Fylkeskommune.

Aktiekursens och dess utveckling

Aktien stängde i fredags på 1,11 kr och en nedåtgående trend har brutits. Vi har även sätt ett ökat intresse i aktien till följd av högre omsättning. Nästa större motståndsnivå är ca 3 kr.

Storägare och institut som Nordnet pensionsförsäkring samt Avanza pension äger drygt 50 procent av aktierna. 

Slutsats

Jag är övertygad att gemene mans tolkning av denna analys kommer resultera till en fantastisk utveckling. Finns en atmosfär av positivitet med bättre likviditet i bolaget och den nedåtgående trend som tagit höjd i aktien är nu över. Jag kan starkt rekommendera köp i Hybricon. Jag är mycket övertygad att Hybricon inleder en ny trend av uppgång samt återhämtning i alla scenarier.

Risk för nyemmission i Hybricon den kommande tid är i princip utesluten då Umeå kommun istället går in med pengar. Vilket är mycket positivt för aktieägarna.

Riktkurs

Ser en omgående uppsida till ca 3 kr och vid vunnen upphandling en kurs mellan 5-6 kr.

Är själv aktieägare, handel med aktier medför en risk och beslut sker på eget ansvar.

https://www.avanza.se/placera/telegram/2017/10/17/hybricon-bus-hybricon-bus-erhaller-lan-pa-12-miljoner-kronor-fran-umea-kommunforetag.html

https://www.allabolag.se/5560519562/umea-kommunforetag-aktiebolag

https://www.doffin.no/Notice/Details/2017-853352

https://www.doffin.no/Notice/Details/2017-827339

http://www.hybricon.se/en/home.htm

https://www.vk.se/plus/2126644/storsatsning-pa-elbussar

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?