Post entry

Soligt Husqvarna och säkert Gunnebo.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

När det är soligt så vill man fixa i trädgården. Något som gynnar Husqvarna som säljer bl.a. trädgårdsprodukter. Det gäller även att ha säkert för tjuvarna träder mer på sommaren. Räntan är låg och det är ingen idé att ha pengarna på ett sparkonto. Bättre att köpa typ guld och stoppa in i bankfacket. Dessutom gäller det för butiker att skydda kassorna eftersom tjuven tyvärr vet att det köps mycket på sommaren.

Husqvarna kom verkligen med en bra rapport. Det har visat sig att vädret har gynnat bolaget. Det är ganska logiskt att när det är fint väder på hemmaplan så är man på hemmaplan. Sol och bad är en del av det hela. Dock växer häcken, gräset träden och all vad det kan vara som man bör sköta om när man har tomt med bostad, sommarstuga med tomt eller bara en tomt. Att rapporten skulle bli bra är logiskt men hur bra den skulle bli är en annan sak. Det är många siffror att hålla reda på.

Att det börjar bli bättre i europa och att priserna varit billiga på husen p.g.a finanskrisen har nog spelat en liten roll även om det inte sägs i rapporten.

En gräsklippare,häcksax, trimmer eller vad det nu är som man skall ha kostar mer än vad man kan tro.

http://www.di.se/artiklar/2014/7/16/husqvarna-klar-forvantningarna/

Kai Wärn har verkligen värnat aktieägarna. Dessutom byter han nu strategi

http://www.di.se/artiklar/2014/6/13/husqvarna-stuvar-om/

Upprepningsvis Det är ingen snack om att Husqvarna är ett väderkänsligt bolag men även konjukturen kan spela roll 70% väder och 30% konjuktur är inte att ta i enligt mig.

På kortsikt kan man se köpläge men akta er för att ha den över q3 det kommer att bli en utmaning men frågan är om analytikerna kommer att tänka på det eller om man höjer kraven. Rädslan säger att de bara höjer.

http://www.husqvarna.com/se/home/

Gunnebo är säkerhetsbolaget som jag tycker man borde ha ett öga på. Säkerheten är något som är viktigt för mig. Man skall känna sig säker överallt. Men tyvärr är det inte så att världen är 100% säker. Men den kan bli säkrare och där hjälper Gunnebo gärna till. bl.a med safepay hos Coop, olika ställen där man handlar med cash men även kontroller på flygplatserna, kassaskåp, bankfack, och t.ex. i kulturhuset i Stockholm finns det Gunnebo automater innan man går på toaletten som man skall stoppa in pengar i.

Logotypen är Security that makes a different. Säkerhet som gör en skillnad.

Gunnebo är verksamma i 25 olika länder och har runt 6000 anställda. Huvudkontoret är i Göteborg.

Gunnebo har även en tidning som man kan läsa på deras hemsida.

http://www.gunnebo.com/home

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?