Post entry

Vi närmar oss slutet...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

... av Redeyes analystävling och spänningen är olidlig. Otroligt kul med så hög kvalitet på analyserna, konkurrensen är stenhård.

Förutom att det har varit otroligt utvecklande att skriva de två analyserna som är mina bidrag i tävlingen, har det varit intressant att se på hur analyserna skiljer sig från varandra. Både innehållsmässigt och strukturmässigt. Jag själv valde att försöka ge en bred bild av HQ och ta med sådant som jag själv vill ha reda på när jag tittar på ett nytt investeringsuppslag. Resultatet blev en väldigt lång analys, som jag försökte göra så lättsält som möjligt genom att göra den välstrukturerad. Jag hoppas att jag lyckades...

I min nästa analys kommer jag nog att testa lite nya grepp och försöka skära ner på texten. Ringa in det väsentliga, helt enkelt, och göra analysen lite mer lättsmält. Risken med en så lång analys som jag skrev är att man tröttnar halvvägs igenom, vilket inte är bra.

Utvecklingen är också intressant att titta på. Totalt sett ligger väl finalanalyserna på ca +-0, med Thomas White Sharkanalys som starkast lysande stjärna som drar upp snittet rejält. Grattis! Att 3 av de 4 analytikerna som har förutspått utvecklingen bäst har rekomenderat sälj är lite förvånande tycker jag, med tanke på att börsen har varit ganska positiv den senaste tiden med uppgång på ca 3 %. Får se hur det ser ut om några månader. Ligger säljanalyserna fortfarande i topp och har finalanalyserna utvecklats bättre eller sämra än index? Skulle gärna se Redeye skapa ett "Användarindex" som mäter användaranalysernas utveckling.

Jag är själv nöjd med att HQ har trotsat den någorlunda positiva börsen och har som mest varit ner ca 10 % sedan jag skrev analysen. Idag steg HQ lite och, som jag ser det, är aktien i ett avgörande läge nu. Vi har den senaste tiden sett lägre toppar noteras, samtidigt som HQ har ett starkt stöd vid 135-130 kr. Bryts stödet lär aktien fortsätta en bit ned skulle jag tro. Så här kan ett tänkbart tekniskt scenario se ut:

http://img247.imageshack.us/my.php?image=tahqzb5.png

På fredag får vi veta vem som kammar hem resecheckarna värda 10000 kr och en stor portion ära. Ni Redeyemedlemmar har dock bara till på onsdag förmiddag på er att rösta. Det är stenhårt i toppen nu, så varje röst är betydelsefull!

Sist, men inte minst, vill jag tacka och gratulera Redeye för en mycket givande analystävling. Det har ni gjort bra!

mvh Michael

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?