Post entry

Det värsta behöver inte vara över än, men möjligheter finns!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Efter dagens misslyckande att nå en överenskommelse kring USA-paketet om 700 miljarder dollar kan man nog konstatera att detvärsta i börsnedgången och volatiliteten på börsen förmodligen ännu inte är över.

Nedgången slår ju i en del fall blint vilket skapar intressanta investeringsmöjligheter. Vid en titt på direktavkastningarna på ett antal bolag ser det ju minst sagt lockande ut för dem som har tålamod nog att vänta ut tills stormen har bedarrat. Se till exempel på bolag som Boliden och Carnegie med direktavkastningar på knappt 15 % eller på HQ Bank vid 14 %. Givet ett rejält vinsttapp för Boliden jämfört med fjolårets siffror är det ju inte alls säkert de kan leva upp till fjolårets utdelning. Även HQ har ju redovisat ett vinsttapp medan Carnegie med förvärvade Max Mathisen faktiskt ökat nettoresultatet för första halvåret 2008. Helt klart intressant att kolla mer på i alla fall.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?