Post entry

Hög direktavkastning?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag träffade en gammal vän som med ett leende på läpparna talade om att han letade efter bolag med hög direktavkastning. Han såg ut som att han hade hittat nyckeln till framgång. Han tror att han är 2000-talets Warren Buffet.

Jag sa inget då, men jag gör det nu. Att köpa aktier med hög direktavkastning som främsta kriterium är direkt korkat i min värld. Det enda som spelar någon roll är bolagets framtid. Av den anledningen gillar jag tillväxtföretag (med eller utan hög direktavkastning). Om de har några års historik med tillväxt har de bevisat att deras koncept håller. Kunderna gillar deras produkt och de kan ta betalt. Företagsledningen har visat att de gör rätt. Tillväxten brukar fortsätta i några år. Om man följer företagets rapporter och olika bloggares inlägg på denna sida kommer man märka när företagets tillväxt börjar avta. Då är det dags att sälja och köpa något annat.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?