Post entry

Teknisk analys av H&M

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Är det en överreaktion som vi ser i Hennes & Mauritz? Aktien rasade igår när UBS sänker sin rekommendation till sälj och idag kan vi läsa att den totala försäljningen väntas ha ökat under februari.

UBS VARNAR FÖR PRESSAD BRUTTOMARGINAL (Direkt)
2015-03-11 11:20
Läs hela telegrammet.

TOTAL FÖRSÄLJNING VÄNTAS HA ÖKAT 12,7% I FEBRUARI (OMS) (Direkt)
2015-03-12 05:31
Läs hela telegrammet.

___________________________________________

Teknisk analys av Hennes & Mauritz

Ur ett tekniskt perspektiv befinner sig i dagsläget kursen under två viktiga motstånd i form av:

Grafen är gjord i programmet PRT (Pro Real Time) läs mer hos IG.

1. 50 dagars glidande medelvärde (grön linje i grafen) (Läs mer om glidande medelvärde)

2. Gårdagens högsta notering (342 kr) som agerar botten av det ”fallande gapet”. Hela detta gap (hålrum) som öppnade sig under gårdagens ras kan anses vara en motståndszon som man bör bevaka. Motståndszonen startar omkring 342 kr och börjar om aktiekursen börjar bryta sig upp över denna nivå kan det vara en signal på att gapet kommer fyllas (vilket innebär att priset åter är tillbaka till den ursprungliga nivån innan gapet) och kursen ska fortsätta uppåt.

Att ta en position under ett fallande gap kan innebära hög risk av många anledningar, här kan du läs mer.

Det kan också innebära möjligheter. Allt beror på hur den grundliggande marknaden ”mår” och beter sig. I skrivande stund vet vi alla att det råder en viss oro i denna starkt optimistiskt dominerande marknad. Och de allra flesta av oss är på något sett beredd på en större sättning eller trendvändning, men ingen av oss vet ”när” det sker.

De närmaste stödnivåerna för H&M finner vi omkring 335 kronor där även gårdagens ras bromsade in.
Sedan finner vi stödnivåer vid 329 och 322 kronor. Samt det långsiktigare stöden MA100 (röd linje) och MA200 (svart linje).

Summering:

I skrivande stund ser vi en större fylld candle (svart, negativ) som visar att köparna fortfarande verkar sitta på avbytarbänken och vänta.

Bryter aktien upp genom MA50 som i skrivande stund är i början av motståndszonen (startar vid 342 kr) kan det vara en köpsignal att agera på. Då även CCI-indikatorn visar att aktien är vid starkt översålda nivåer.

Fortsätter kursen att falla och bryta ner under närmaste stöd vid 335 kronor bör man avvakta och faller det ytterligare bör man bevaka och se hur MA100 agerar.

/ Frida
Blogg: http://frokenbors.se

Läs den tidigare tekniska analys av H&M från den 17:e februari.

Pssst, kom ihåg stoploss i dessa orostider!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?