Post entry

Portföljuppdatering midsommarafton

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Har gjort lite justeringar i portföljen senaste tiden. innehaven är nu koncentrerade till 4 tyngre innehav och lite småskvättar i övriga bolag. Har sålt några av mina andra tyngre bolag och minskat i några.(sigge: redbet är ingen krydda som jag skrev i tidigare blogg, redbet är mitt största innehav och kommer inte säljas under 400 kr ;). Nedan följer lite kommentarer om mina 4 huvudinnehav:

1. Redbet - mitt största innehav. behöver inte kommenteras närmare. de flesta vet vad jag tycker. läs mina bloggar och analys för mer info. årets aktie 2008-2010 enligt min tro.

2. H&M - mitt näst största innehav. God tillväxt, god lönsamhet och god direktavkastning gör att jag tycker detta bolag ser fantastiskt bra ut. värderingen är idag historiskt sett låg. Tror bolaget kommer ge aktieägarna god avkastning i många år framöver.

Plockade in lite fler aktier innan rapport vilket var en god affär.

3. Ratos - Spännande bolag med fin historik. tror på deras affärsidé. köp bolag, utveckla dem och sälj dyrare. bolaget har musklerna att genomföra denna process. Bra utdelning, aktieägarvänliga och det händer ständigt något i bolaget. värderas med premie mot substansvärdet. dock värderas bolaget till låga multiplar om man tittar på deras portföljbolags resultatutveckling. Framöver kommer fler förvärv göras och även notering och avknoppning av portföljbolag.

allt under 200 kr känns billigt.

4. Swedbank - tror långsiktigt på satsningen i Baltikum. trots en del kreditförluster de närmaste åren tjänar ändå banken stora pengar. förväntar mig långsiktigt att banken växer i god takt i och med att ekonomierna i baltikum växer snabbare än marknaderna i Norden. Handlas idag till låga multiplar och genererar god direktavkastning. Högre risk än tex Handelsbanken men också större potential.

Swedbank värderas idag utifrån att hela baltikum kommer kollapsa samt att svenska delen kommer förgöras. om inte detta sker så finns det nu god uppsida i aktien. tycker det luktar överreaktion lång väg.

Att jag har valt att koncentrera portföljen till ett fåtal bolag beror på att jag känner att jag inte har tillräckligt med tid att följa fler. har nytt jobb och kan inte hänga med på samma sätt som jag gjorde tidigare.

Under sommaren kommer jag även sälja av resten av mina övriga bolag och öka upp i ovanstående. slagsidan är rätt stor med tanke på den stora vikten jag har i redbet. men med den infon jag sitter på känns detta helt rätt. portföljvärdet hittills i år är upp 59 %. mycket av detta kan jag tacka redbet för. nu siktar jag vidare mot 100 % till nyår.

Trevlig midsommar

sololja

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?