Post entry

Köp H & M

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Dagens tips är att köpa H&M, jag behöver inte beskriva bolaget eftersom alla känner till det. De släpper en mycket stark rapport idag som överträffar analytikernas förväntningar. Aktiens volym kan vid dagens slut vara ca 3,5-5 ggr större än vanligt. Efterfrågan är således stor! Rekommendationerna kommer att regna in den närmsta tiden och huvudägarna säljer inte av. Aktien har hållit sig stabil sedan augusti och pendlat mellan 400-415 kr. En hög direktavkastning är i sikte, 16 kr per aktie. Uppgångspotentialen är inte så stor, men 10-15 % inkl utdelning känns inte omöjligt. Alla de faktorer jag har tagit upp gör att nedgångspotentialen är mycket begränsad. 430 kr ser jag som worst-case-scenario. Så om jag har fel blir det mer som en utebliven vinst istället för en förlust.

Man ska inte underskatta 10 % avkastning på några månader. Allt för många är ute efter aktier som kan dubblas på 6 månader till väldigt höga risker. Då är det bättre att satsa en större del på säkra kort.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?