Post entry

H&M levererar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Klädjätten H&M levererade en ny stark rapport tidigt imorse, detta känns väl lite som en revanch för svenskt näringsliv efter "Ericsson kollapsen".

H&M drog med sig OMX "norrut" även om USA hjälpte till en hel del genom att handeln på Wall Street tog igen sig mot slutet igår, lägg därtill att terminerna har varit ordentligt på plus idag.

Man sålde under det första kvartalet kläder för 19,7 miljarder kronor. Det är bättre än vad diverse analytiker hade räknat med som snittat runt 19,3 miljarder kronor. Detta betyder att man har en ökning med 18 procent jämfört med förra året.

Lyckade kollektioner och låg dollar var två viktiga faktorer, därmed stiger vinsten med 28 procent till 2,9 miljarder kronor. Det är nu ett faktum att bolaget handlas rättvist upp på börsen.

Historiskt sätt har H&M en varit en enastående värdeskapare. Personligen anser jag att H&M är lågt värderat och jag tycker man ska passa på och hoppa på "tåget nu" innan det är för sent. Visserligen kan misslyckade kollektioner sätta käppar i hjulet i framtiden men det är någonting man måste räkna med. För den långsiktiga placeraren är jag övertygad om att detta är en mycket fin placering som passar in väl i dom flesta portföljer.

Intressant att bolaget expanderar i Storbritannien, USA, Italien, Tyskland och Spanien. På tal om Spanien så har Björn Borg tidigare signalerat en bra start på året men även Tyskland, Storbritannien och Schweiz har börjat röra på sig. Det kan bli en intressant rapport för Björn Borgs aktieägare senare i vår..

På återseende!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?