Post entry

Hennes & Mauritz. P/E-talet högt.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hennes & Mauritz 317 kr

Det aktuella p/e-talet på 17 får alltfler analytiker att uttrycka sig i försiktiga ordalag. Den underliggande tillväxten räcker inte för att motivera dagskursen, när det finns så många billiga aktiealternativ.

Veckans affärer räknar med att bruttomarginalen sjunker under 60 procent på grund av den starka dollarkursen. Samtidigt förutser de högre administrationskostnader i samband med expansionen.

Försäljningen i de viktiga tyska butikerna minskade med fem procent, under vecka 11. Jämfört med samma vecka för ett år sedan. Mätperioden är för kort för att dra långtgående slutsatser.

Försiktiga mäklarfirmor sätter riktkursen till 300 kronor.

De som är optimister höjer till 400 kronor.

Citigroup tycker att Hennes & Mauritz är ett bättre alternativ än konkurrenten Inditex, vars riktkurs de sänker.

Hennes & Mauritz själva är jättenöjda med butiksöppningen i Moskva. 1000 personer stod i kö vid invigningen och media bevakade. Det är strax dags för öppning av butik nummer två i Ryssland. Även den i Moskva. Fram emot hösten kommer en tredje Moskvabutik att öppnas, innan det är dags för ST Petersburgh.

Hennes & Mauritz har höjt priset i den nya katalogen "Home spring" med 15 procent.

Karl-Johan Persson tillträder som ny VD i juni.

Delårsrapport väntas i veckan.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?