Post entry

Hennes & Mauritz imponerar!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det snöade fint över Stockholm på morgonen. Varit ute en stund tänkte jag på Hennes Maurtiz som rapporterade för fjärde kvartalet. Hennes & Mauritz har lyckats mycket bra med både resultat och marginal, och fortsätter att övertyga marknaden med positiva toner.

HM har fortfarande en hög expansionstakt vilket gör till ett snabbare tillväxt. De har stora förutsättningar att öka antalet butiker med 240 butiker. Men enda orosmoment är att bolaget planerar öppna 240 nya butiker kan dra ner resultatet i de kommande 12 månaderna. Försäljningen väntas öka ytterligare med överstigande 10 procent.

Jag har tidigare förstått att de har en stor rationaliseringspotential hos sina kinesiska leverantörer, vilket kanske kan dämpa effekterna av löneinflation. Högre råvarupriser men största sannolikhet att den kinesiska myndigheterna vill försöka konsolidera textilindustrin i landet, vilket kan gynna stora aktörer på bekostnad av mindre bolag.

Det är en fördel för Hennes & Mauritz som fokuserar på lägre kostnader genom att tillverka kläder utomlands. Men när det gäller marginalerna i de kommande åren är ganska svårbedömt. Tror att Hennes & Mauritz aktien kommer att konsolidera en lång tid även om aktien ser ganska fullvärderad. Hennes & Mauritz har enligt min värderingsmodell, 7.55 om aktien handlas till 430 kronor. Den är köpvärd och kan värderas till 450 SEK, om prognosen håller sig rätt.

Jag är klart imponerad av Hennes & Mauritz, och deras konstruktiva beslut som faktiskt lyfter upp bolagets vinst varje kvartal. Även om jag inte köper kläder på Hennes & Mauritz, ändå går det bra för dom. Nu är Hennes & Mauritz Sveriges största lokomotiv.

Håller hatten för Hennes & Mauritz!

Må så gott,

Oskar Fredrik

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?