Post entry

Hennes & Mauritz i ljuset av KappAhl

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hennes & Mauritz 322 kr

Kursen backar minus 1,4%. Det är ungefär som börsen som helhet. Nu på morgonen kom KappAhl in med sin rapport. Den var ordentligt bättre än vad analytikerna tänkt sig, och Kappahl stiger med 2,2% på en fallande börs.

Eftersom att konjunkturen för Hennes & Mauritz borde vara likartad kan det vara tänkvärt att begrunda hur Kappahls vd, Christian Jansson bedömer framtiden.

Han talar om att bolaget har vidtagit en viss försiktighet vid ingången av nästa kvartal. De kommer att vara försiktigare med inköp och hålla varulagret under kontroll. Kappahl kommer inte att ta in väsentligt mindre varor, men vara mer disciplinerade med vad de köper in.

Kappahls vd, Christian Jansson: (citat)
"Det här är en konjunkturbild som vi inte har upplevt tidigare, så det är klart att det finns en viss försiktighet. Det vore dumt att tro att allt är som vanligt".

------------

Blankningen låg på rekordhöga nivåer inför rapporten, sjönk sedan markant när Hennes & Maurtitz-rapporten, för någon vecka sedan, visade sig bättre än väntat. Enligt uppgift fanns fortfarande 11 miljoner aktier utlånade den 24:e juni. Det indikerar att blankarna tror på fortsatt kursnedgång.

--------

Jag äger för närvarande Hennes & Mauritz och försöker minska risken något, om än marginellt, genom utställda köpoptioner.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?