Post entry

Dagens glädjeämnen och en låg värdering

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Dagen började med fina siffror från både SKF och H&M. Skall bli intressant att se om de goda rapporterna håller i sig eller om dessa i efterhand ses som en parentes.

Intressant i SKF:s rapport är att Q3 spås ha en ökad efterfrågan jämfört med Q2. Om detta skriver signaturen RPQ på BS.

Det jag sitter och funderar på nu är om vändningen redan är här. Siffrorna i dagens rapporter var ju allt annat än dystra. Samtidigt kan jag ställa mig frågan hur mycket de är värda om det kommer krisrubriken från finanssektorn igen. En sak jag tror är säker är i alla fall att det finns sektorer/bolag som är omotiverat nedtrykta på grund av en allmän rädsla för att ha pengarna investerade just nu. Så när vändningen väl kommer och alla fattar detta så kommer det nog finnas aktier som tar rejäla skutt upp utan att det kommer anmärkningsvärt goda nyheter. Annat än generellt, ut börssynpunkt.

Tills vidare skall jag dock försöka hålla mig lugn. Vad jag fortsättningsvis gör är att planera för framtiden och försöka se vilka bolag som kan göra fina procent när det vänder.

Jag fick för någon vecka sedan ett tips om att SCA skulle vara ett bra bolag på sikt. Personen jag talade med, vilken jobbar inom finanssektorn menade att SCA tagit stryk som skogsbolag fastän det inte är ett renodlat sådant. Han menade att bolagets marknadsvärde i verkligheten skulle vara dubbelt upp vid en försäljning. Sedan dess har aktien sjunkit ytterligare. Intressant tycker jag.

Ha det bra nu!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?