Post entry

Heliospectra och "lilla" Google!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Internet of things kan vara nyckeln!

Som de intresserade vet är Internet of Things "nästa" stora framtidshändelse. Olika enheter förses med inbyggda sensorer och datorer, som i sin tur kan uppfatta och kommunicera med sin omvärld. Här ligger Heliospectra helt rätt i tiden och just Internet of Things kan komma visa sig bli en riktig succé för bolaget.

I bolagets senaste kvartalsrapport kunde vi notera att Google beställt fyra stycken enheter av den nya modellen RX30. Fyra enheter i sig är ju givetvis inget att skryta om. I det här fallet är läget dock ett helt annat. Google investerar stort i Internet of things-bolag och att just Google granskar Heliospectras produkter känns riktigt intressant. I förra veckan var Heliospectras VD Staffan Hillberg för övrigt och träffade representanter för just Google. Vad dessa diskuterade får var och en sia om.

År 2020 beräknas över 50 miljarder enheter vara uppkopplade runt om i världen. Internet of Things är MEGASTORT och att Heliospectra verkar inom området känns minst sagt spännande. Nu tror jag personligen inte att Heliospectra AB kommer finnas kvar år 2020. Inte av anledningen att bolaget lagt ner, utan helt enkelt att ett uppköp i princip är oundvikligt framöver. Kanske är det just under GOOGLES vingar Heliospectra kommer finnas en vacker dag. Dit är det dock långt och på vägen kommer det hända massor av intressanta saker som vi aktieägare kommer få ta del av.

ADR och Merriman (market maker)

Vi var nog många som hade stora förhoppningar att USA-marknaden snabbt skulle intas iom att bolaget "listats" på OTC via ADR-programmet. Detta kommer att ske, och vi närmar oss med stormsteg det genombrott vi alla väntar på. Detta gäller både försäljning och synlighet bland investerare.

Tyckte själv att Heliospectras market maker Merriman capital verkade lite "inaktiva" till en början, men har nu insett att de jobbar helt strategiskt rätt för bolaget. För att få upp ögonen för den breda skaran investerare och användare krävs marknadsnärvaro. Här hjälper Merriman capital Heliospectra på ett bra sätt. 2-4 December kommer Heliospectra visa upp sig på LD micro conference i Los Angeles.

http://ldmicro.com/companies/hlspy/

Detta är ett initativ från Merriman, och flera liknade aktiviteter kommer dyka upp framöver. Dessutom håller Heliospectra på att få in fler market makers och snart kommer bolaget synas och vara rejält känt på den amerikanska marknaden. Detta kommer givetvis även avspegla sig på handeln i bolagets aktie framöver.

En investering i Heliospectra AB bör enligt min mening vara en långsiktig sådan. Däremot tror jag även det kan bli en riktig succé i det korta perspektivet när USA-marknaden får upp ögonen för bolaget och framförallt NÄR första "storordern" presenteras för marknaden. Många är nog skeptiska och väntar på just en bekräftelse på det Staffan så självsäkert konstaterat i ett flertal presentationer: att just kunderna finns och att Heliospectra kommer sälja stort vad det lider.

Jag är helt övertygad om att det kommer lossna, och när det väl lossnar så kommer det göra det rejält.

Ta mitt ord på det!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?